A devenit remarcabil de uşor de spart bancomatele în zilele de astăzi, iar cercetătorii de securitate spun că sistemul Windows XP deținut de Microsoft înrăutățeşte lucrurile. Recent, analiştii de securitate de la Symantec au scris pe bloguri despre o nouă tehnică ce se extinde în Mexic ce foloseşte SMS-urile pentru a da hackerilor accesul la bancomate. Este la fel de necrezut precum pare.

 




Metoda presupune o muncă de rutină şi destul de plictisitoare, totuşi. Primul pas din această metodă presupune instalarea unui cunoscut tip de mallware (software nociv) numit Ploutus în bancomat. Pentru acest lucru este necesar ca hoțul să desprindă carcasa bancomatului şi să folosească un CD-ROM sau stick USB pentru a infecta softul bancomatului. În trecut, atacul ar fi fost executat folosind o tastatură exterioară pentru a sparge sistemul de securitate al bancomatului. Acum însă, poți conecta un telefon la bancomat prin USB şi să trimiți un SMS către telefon. Telefonul transformă textul într-un pachet de rețea care comandă bancomatul să furnizeze bani.

Este o metodă destul de inteligentă. De fapt, telefonul mobil le dă posibilitatea hackerilor de a iniția mai multe atacuri fără a fi nevoiți să demonteze carcasa bancomatului de fiecare dată. În schimb, au nevoie doar de un curier care să stea în preajma bancomatului şi să adune banii după ce este făcut trucul cu SMS-ul. Şi deoarece cablul USB conectează telefonul la bancomat încarcă şi telefonul, hackerii pot face de multe ori trucul.

După cum arată Symantec pe blogul lor, acest lucru este făcut cu atât mai uşor, cu cât 95% din bancomate rulează Windows XP, pe care Microsoft urmează să-l scoată din utilizare. Iar acest lucru va face chiar mai ușoară dezvoltarea de malware şi alte tehnici de către hackeri pentru a ataca bancomatele. Proprietarii de bancomate vor avea de câştigat de pe urma actualizării software-ului, deşi acest fapt de-abia dacă îi va proteja de multitudinea de metode de jefuit bancomatele ale hackerilor.

Probabil acesta este riscul pe care ți-l asumi când conduci o afacere bazată pe lăsatul unor depozite de bani prin oraşe.

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.