Elicopterul bicicletăCompania americană Aerofex Corp a realizat un mijloc de locomoţie care pare venit direct din episodul VI al seriei "Războiul Stelelor" - "Întoarcerea lui Jedi". Elicopterul-bicicletă, aflat în perioada de teste, ar putea fi folosit pentru patrularea graniţelor.

 

 

Aerofex menţionează că mijlocul de zbor poate pluti până la o înălţime de 4,5 m deasupra solului şi poate dezvolta o viteză de până la 50 km/h.

Manevrarea elicopterului-bicicletă se face prin aplecarea pe o parte sau alta a conducătorului, exact ca în cazul motocicletelor şi care aduce aminte de filmul "Războiul Stelelor".

În ultimul său model, elicopterul-bicicletă reuşeşte să menţină praful ori alte resturi generate de aparatul de zbor în jurul acestuia, neafectându-l pe pilot.

Compania afirmă că plănuieşte să creeze dispozitive care să funcţioneze fără pilot şi care să patruleze zonele de graniţă unde nu sunt drumuri. Dar probabil că o eventuală cerere de piaţă va orienta Aerofex către fabricarea elicopterului-bicicletă pentru diverşi doritori.

La urma urmelor, nu ar fi mai spectaculoasă o excursie pe munte cu un asemenea dispozitiv, decât cu un ATV?

 

 

Sursa: Aerofex-hover-bike-brings

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.