Jocuri 2013Mai mari, mai bune şi mai captivante. Având în vedere că Nintendo îşi va lansa noul Wii U în noiembrie, iar Microsoft şi Sony sunt aşteptate să prezinte noile versiuni la consolele Xbox 360 şi PS3 aproape de Crăciun, 2013 va fi de mare însemnătate pentru gamingul pe console.

 

 

 

 

Ghid 2013: Celulele stem, noi abordări

Scurgerile de informaţii au generat un entuziasm general în legătură cu gamingul în 3D în 1080p HD şi Ultra HD (care conţine de 4 ori mai mulţi pixeli decât 1080p), precum şi a jucării într-o realitate augmentată chiar din propriul tău living. Nintendo, care a fost primul jucător de pe piaţă care a introdus motion gaming-ul (controlul bazat pe gesturi şi mişcări) în runda precedentă, şi-a continuat procesul de pionierat şi ne oferă jocul pe două ecrane, prin adăugarea unui ecran tactil controllerului propriu.

Domeniul jocurilor devine din ce în ce mai aglomerat. De la apariţia ultimei generaţii de console în 2005-2006, jocurile au început să fie disponibile prin sistemele de cloud computing, putând fi jucate pe TV imediat după apariţia pe PC-uri sau chiar putând fi obţinute prin intermediul unei console Android finanţată de publicul larg.

Având în vedere competiţia diversă, nu este de mirare faptul că noua generaţie de tehnologie de vârf din domeniu îmbrăţişează un design inedit. Ideea care stă la baza noului ecran de pe controllerul Wii U este de a curăţi ecranul TV de aglomeraţia generată de interfaţa cu utilizatorul şi de a introduce noi posibilităţi de multiplayer. Jucătorii din camera au diferite perspective asupra acţiunii din joc în funcţie de ceea ce este afişat pe controllerul lor, de exemplu.

Sony şi Microsoft au, de asemenea, în vedere adoptarea conceptelor de ecran dual. Noua generaţie de PlayStation probabil va veni cu o îmbunătăţire în ceea ce priveşte conexiunea cu PS Vita, vărul ei portabil, permiţându-ţi să te joci orice joc ţi-ai dori atunci când eşti în mişcare şi apoi să te muţi pe consola principală atunci când eşti acasă. În mod similar, noul Xbox este aşteptat să facă din Smartglass – o aplicaţie care iţi permite să controlezi consola prin intermediul unui smartphone – un element cheie al experienţei jocului.

Dacă ecranele adiţionale şi pixelii fără număr nu par a-ţi fi de ajuns, poate că ne vom muta dincolo de ecrane. Microsoft a obţinut un patent pentru proiectarea unor imagini 3D de realitate augmentată între pereţii livingului tău. Dacă acestea vor deveni realitate, atunci lumile din joc vor ieşi din TV şi vor deveni parte din propria casa, Kinect – sau succesorul lui – permiţându-ţi să controlezi acţiunea prin simple gesturi. Ecranele duale ar putea părea a fi demodate atunci când întregul tău living este controllerul.

Ghid 2013: Computere de top

Textul de mai sus reprezintă traducerea articolului smart-guide-2013, publicat de New Scientist. Scientia.ro este singura entitate responsabilă pentru eventuale erori de traducere, Reed Business Information Ltd şi New Scientist neasumându-şi nicio responsabilitate în această privinţă.
Traducere: Alexandru Huţupanu

Write comments...
symbols left.
You are a guest ( Sign Up ? )
or post as a guest
Loading comment... The comment will be refreshed after 00:00.

Be the first to comment.