Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 1 minus
5.5k vizualizari
Se va supraincarca bateria sau ii va scadea durata de viata daca las incarcatorul cuplat dupa ce a terminat de incarcat?

Sau e mai bine sa il las ca sa nu incarc si sa descarc bateria de 5 ori pe zi?
Junior (994 puncte) in categoria Gadgeturi, telefoane
0 0
Au mai existat asemenea discutii si aici si in alta parte.
Una dintre concluziile general acceptate a fost ca, pentru o durata de viata a bateriei cat mai mare, nu e indicat sa lasi laptopul sau telefonul sa functioneze cu bateria aproape descarcata. Este indicat sa o tii mereu peste 50%. O sa revin si cu explicatiile date acolo dupa ce le gasesc.
0 0
am un laptop MSI 620EX de prin 2009-2010 cred, il fososesc pe post de desktop.

de la momentul cumpararii si pana in prezent, a stat doar cu cablul de alimentare in el.

singurele ocazii cand reuseste sa ajunga la 0% baterie se intampla oar daca are E-ON vreo problema in zona mea si canci curent electric.

acum, dupa 4-5 ani de folosinta zilnica, tine cam 1 ora de utilizare fara curent disponibil, cu luminozitate mai scazuta decat normal.

de nou, producatorul se lauda cu cca 1 ora si 40 de minute (netestat de mine).

de retinut:

- bateriile NiMh si NiCa au efect de memorie si se recomanda ca o data la cateva luni sa le descarci complet.

- bateriile Litium-Ion NU AU EFECT de memorie si pot fi incarcate de N ori.

- unii producatori (atat de laptop, cat si de alte electronice) introduc un microcip pe baterie care va induce o eroare la incarcare chiar daca bateria este foarte ok din punct de vedere fizic.

4 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

 

depinde de laptop. Astea mai noi de 3-4 ani incoace, au sistem de protectie a bateriei. Odata ce bateria este incarcata circuitul se va face direct catre laptop si nu prin baterie. Aceasta ramanand rece si incarcata. Deci e bine cand stai la laptop sa fie bagat mereu in priza.
Daca descarci bateria de 5 ori pe zi in maxim 1-2 ani poti sa o arunci la gunoi.
Bateriile de laptop sunt destul de firave si o buna pastrare a autonomie este destul de complicata. Sunt destul site-uri unde poti citi despre asta.
Senior (6.9k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Daca pleci cu laptop-ul normal ca-l deconectezi dupa ce s-a incarcat. Altfel, daca nu esti nevoit sa folosesti intens bateria e recomandabil sa o descarci complet cam o data la doua saptamani.
1 plus 0 minusuri
Junior (717 puncte)
0 0
Mersi schipix pt ajutor. Desigur parerile sunt impartite eu stiam ca ar fi bine sa ii faci cicluri de incarcare mereu chiar daca stai 24/24 la laptop totusi n-ar fi o problema daca l-ai "uita" mereu in priza.

It really makes no difference, as the battery isn't being charged anymore once it reaches full -- even if it's still plugged in. Melodramatic, computer illiterate noobs on here will say otherwise. In 1.. 2.. 3...
0 plusuri 3 minusuri
Este bine sa deconectezi dupa ce bateria sa incarcat.Am vazut unia spun contrariul si nu stiu de ce.Eu spun asa pt ca daca lasi tott impul laptopul conectat acea baterie de fapt nu va functiona mai deloc,ceea xce insdamna ca ea ca si cum ai tineo pe un raft si o baterie deja folosita si nefolosita isi va da duhul mult mai repede decit una folosita asa mereu.Dar acum fiecare face cum vrea sau cit de comod este ,insa asa este normal,logic iao cum vrei tu sa deconectezi dupa si sa mergi cu bateria adica sa o pui sa lucreze ca de aia o ai.Daca tii asa in priza tot timpul viata ei nici nu va trece un an sau doi si gata e deja moarta.Mai ales bateriile sau laptpurile din romania care siont facute mai slab calitativ decit se fac pt alte tari.
Junior (392 puncte)
...