Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
309 vizualizari
M-au pus pe ganduri imaginile cu primari care isi depun juramantul, cu ochii in lacrimi, sub escorta Politiei, dupa care, in aplauzele multimii, sunt dusi inapoi in dube, in arest sau la penitenciar. Ce face posibil asa ceva? E cava gresit cu comunitatile respective ? E ceva gresit cu institutiile statului si mai ales cu justitia? E ceva gresit cu mine ca nu inteleg cum de e posibil? Scenele intamplate zilele trecute, cu primari puscariasi aclamati de grupuri numeroase, nu sunt cazuri izolate, ele s-au vazut de multe ori in ultimii 20 de ani, le stim cu totii de la televizor.
Senior (6.6k puncte) in categoria Diverse

2 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
Din păcate nu avem date suficiente pentru a judeca. Poate că acei primari au fost foarte buni pentru comunitatea respectivă. Poate că fapta pentru care se află acum în arest nu are legătură cu atribuţiile de primar. Poate că sunt nevinovaţi, iar în comunitate se vorbeşte despre lipsa de vinovăţie. Poate... Ideea e că sunt multe variante posibile care-i scoate "basma curată" pe cetăţenii din localităţile respective.

Fără să ştim exact situaţia, înseamnă să speculăm fără nicio bază. Presa, care prezintă ştirile fără context, nu face decât să manipuleze în felul acesta, arătându-ne nouă cât de pervertiţi suntem.

Dacă aş fi o ţară inamică României, aş da bani buni pentru a pune la cale o dezinformare care să creeze sentimentul de lipsă de valoare pe care îl generează televiziunile zi de zi referitor la români. Atunci când crezi despre tine, ca om, ca naţiune, că nu eşti bun de nimic, e greu să realizezi ceva măreţ.
Senior (11.9k puncte)
0 0
Una din stiri vorbea de mita primita de la un om de afaceri pentru a permite depozitarea unor deseuri pe terenul primariei. Din cate imi amintesc, in alte cazuri mai vechi (nu vreau sa dau localitati, cazurile sunt notorii) era vorba de mita sau gestionarea frauduloasa a unor fonduri publice. Ce am vazut a fost simpatie publica si nu oprobriu. La acest gen de situatii m-am referit si nu la cazuri fara legatura cu activitatea de primar, gen accidente de circulatie etc. Iar referirile le-am facut strict la acele comunitati, nu la natiune. Nu caut generalizari de tip speculativ ci eventuale analize ale unora mai informati ca mine, eventual priceputi la psihologie sociala.
0 0
Nu am încercat să spun că e ok că au fost aleşi. Dacă, într-adevăr, au probleme reale cu justiţie şi mai ales în legătură cu exercitarea funcţiei de primar, atunci este destul de jenant pentru comunitatea respectivă că l-a ales din nou.
Uite - ăsta ar fi un subiect bun de reportaj: de ce majoritatea l-a vrut pe cel din arest. Dacă-l face cineva, să mă anunţaţi şi pe mine.
2 plusuri 0 minusuri

Salut Puiu !

Ma tem ca fenomenul descris de tine este doar varful aisbergului - pe care l-as numi "nesimtirea generala", un picaj abrupt al moralei publice, exacerbat de degringolada valorilor aparuta dupa 1989. Un alt varf este si puzderia de plagiate la varful statului - s-a vazut doar pentru ca cineva a avut interesul sa ridice covorul !

Atata vreme cat modelele de succes - promovate pana la saturatie de mass-media - sunt afaceristi verosi, politicieni inculti, indolenti si obraznici, tot felul de starlete si artisti de balci, etc, iar motivatia lor sta exclusiv in bunastarea proprie, cum vrei sa fie altfel ?  Ce daca a fost la puscarie ? E banal, si noi putem sta intr-o zi, daca este rentabil financiar ! Si este foarte bun de primar, si il votez daca a facut ceva SI pentru mine - fie si doar un plic cu 50 lei !

Ce este mai rau este ca deja acesta perversiune morala si a valorilor a devenit regula, sa ma iertati - deja caracterizeaza populatia Romaniei ! Adica a depasit 50% ca reprezentare - obisnuiti-va cu gandul - suntem minoritari fratilor ! Asta este Romania reala !

Mai mult de atat, se manifesta o presiune publica si asupra celor ramasi integri  - pentru ca cine nu marseaza dupa aceleasi principii este marginalizat la categoria "fraieri" !

Nici nu vad o speranta pe termen scurt (si am avut odata intrati in UE), tot cam asa o sa mearga treaba. Ar trebui sa fii dur ca sa reinstaurezi corectitudinea, respectul valorii si al muncii, probitatea, etc - si asta costa voturi in democratie ! Auf viderzen !

Senior (8.7k puncte)
0 0
Pai ce sa ne mai miram? Purtand zilele trecute o discutie aprinsa pe o pagina de Facebook despre sinuciderea esuata a lui Bombonel am primit urmatoarea palma peste obrazul de om cinstit de la o sustinatoare a PSD-ului: "Decat sa ma fure Basescu mai bine sa ma fure USL..." :). Deci romanului nici gand sa-i mai treaca prin cap ca nu ar trebui sa-l fure nimeni ci mai bine , asa din orgoliu, sa-l fure ala mai simpatic. Macar se alege cu un zambet si o felicitare:)
...