Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

4 plusuri 0 minusuri
2.3k vizualizari
Oare a gandi in afara cutiei este un mod nou, superior, de gandire? Oamenii au gandit limitat si conformist pana la aparitia acestui concept foarte la moda?
Senior (6.6k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Cum crezi ca va gandi un computer cuantic CONSTIENT?Va gandi simultan si in interiorul cutiei si in afara ei?Ce crezi?
0 0
TheBest, am ajuns pe pagina ta de Facebook ( https://www.facebook.com/people/Thebest-Best/100003643621900 ). Rar am fost mai amuzat aşa de o descriere de sine:

"Number one on Scientia.ro-QA, Top Comentor on Stiinta si Tehnica si PASIONAT DE PARIURI SPORTIVE.".

Din majuscule înţeleg că esenţa stă în pariuri. Iar melanjul de română şi engleză este sublim. Pentru a nu mai vorbi de poza cu Al Pacino, care este divină. Un psiholog de frunte ar putea scrie un capitol fără probleme despre tine. MI-A PLĂCUT A LOT!!!
0 0
Salut Best,
 Nu stiu prea multe despre computere cuantice. Am auzit ca ar avea la baza principiul inseparabilitatii cuantice, dar nu imi e clar cum va fi acesta controlat si manipulat. Prin urmare nu imi este clar nici macar daca va functiona intr-o cutie de genul celor in care sunt construite calculatoarele pe siliciu, sau va fi o structura foarte neconventionala.
0 0
Simplu se refera la ideea de a gandi mai departe de limitele stiintific si politic acceptate. Daca o gandesti mai profund ajungi la natura fizicului nostru pe baza de carbon (666-cub) si din nou se refera la transcendenta gandirii peste limitele fizice.
Ti se pare la moda? Sintagma sau ideea in sine? Mie mi se pare ca exact opusul se manifesta in cazul majoritatii, ignoranta fiind in floare.
PS: Quark, mi-ai facut ziua :) dar vad ca si tie ti-a placut deci trebuie sa-i multumim lui BEST, tot respectul amandurora.
0 0
Iahim, faptul că după ce am trimis mai multe "torpile" către tine mai discuţi civilizat - te onorează. Dar asta nu înseamnă că am devenit prieteni :)

Eu nu înţeleg despre ce vorbeşti niciodată. Ce-i aia 666-cub? Tu ce cărţi citeşti? Că ştiu că ştiinţa oficială nu te impresionează.
0 0
Atomul de carbon(nu includem izotopi) are 6 electroni 6 neutroni si 6 protoni...
3 constante, 3 dimensiuni = cub(6 fete)
0 0
Cool ! Deci cubul chiar are 6 fete!

1 Raspuns

5 plusuri 2 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Un concept poate schimba lumea. Dar nu cred că e cazul acum.

Eu înţeleg prin "to think outside the box" capacitatea de a gândi lucid, de a chestiona orice teorie / argument ţi se furnizează. Există o tendinţă spre uniformitate, spre a lua de-a gata ce ţi se oferă, pentru că este mai simplu (legea minimului efort); dacă ai energia de a pune sub semnul întrebării ce ţi se spune, atunci gata! "you are thinking outside the box".
Senior (11.9k puncte)
0 0
Sunt de acord cu opinia ta. Explicatia ta onorabilizeaza expresia. Evolutia stiintei este punctata de oameni care au gandit "outside the box". Daca nu ar fi fost ei am fi ramas, cel mult, la nivelul ansamblului de idei si credinte ale comunitatilor ezoterice ale Antichitatii. Eu constat insa ca, din pacate, sintagma este intens abuzata de oameni care isi deghizeaza, folosind-o, superficialitatea si inconsistenta.
0 0
Desigur, orice tâmpit crede că gândeşte liber. Ia un licean cu cercei în nas, părul vopsit tricolor, care nu ştie a scrie şi greu citeşte un text în limba română şi care ingerează substanţe halucinogene pentru a-şi "extinde câmpul conştiinţei". Vei vedea că se opune "sistemului", deşi nu ştie ce e ăla, că are certitudini, dar nu ştie să le explice, că e anarhist, dar nu are o poveste cu cap şi coadă. Ce să mai, gândeşte cu capul scos din cutie!

Între timp, în ultimii 20 de ani acest licean a ajuns adult, are copii, e posibil să fi ajuns şef de agenţie, dat fiind că are un un unchi în PDL - şi în continuare gândeşte cu capul afară din cutie! Iar gândurile lui sunt către X5 şi fete frumoase. Şi, cu puţin noroc, le va avea. De unde atâta noroc? Totul vine de la acest concept minunat: think outside the box :)
0 0
Aici e problema, nu conceptul in sine. Si la fel este e si cu "inteligenta emotionala". Cineva poate fi oricat de dezordonat in gandire, dar nu are nicio problema sa se considere inteligent...emotional. Ar mai fi creativitatea, ca valoare in sine. Poti crea confuzie, de exemplu. Am observat ca termenii acestia au devenit emblematici pentru ce as putea numi noua limba de lemn, la fel de gaunoasa ca cea veche, dovedind o gandire mai subtire ca foita de tigare, dar cu pretentii de intelectualitate, din pacate nu dobandita prin studiu ci  culeasa in fuga din reviste glossy si best sellers de valoare indoielnica.
...