Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 1 minus
531 vizualizari
Intrebarea mea nu cauta sa provoace neaparat repetarea criticilor cunoscute aduse in spatiul public acestui proiect. Pe un site frecventat mai ales de persoane nereligioase este, de asemenea, previzibila , o atitudine cvasi generala de dezaprobare a initiativei B.O.R.. In aceasta situatie, cand proiectul, oricum, se va finaliza , puteti identifica eventuale efecte pozitive ale acestuia in plan social, identitar, turistic, estetic, al psihologiei colective etc?
Senior (6.6k puncte) in categoria Religie
0 0
Ce intelegi prin "mantuire"? Eu nu ma bag orbeste la ritualuri pagane dar din perspectiva BOR-ului ies bani frumosi din biserici reci.
Sunt sigur ca si pozitia e aleasa cu grija cat sa dormim mai bine :)
PS: biserica e o institutie de tip mafiot...
0 0
"biserica e o institutie de tip mafiot..."

ne intersectam cu convingeri similare!!..
0 0
Abia astept sa le aflu si eu... ;)

4 Raspunsuri

7 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Nu! _______
Junior (904 puncte)
0 0
EXCELENT!! eu votez raspunsul tau drept cel mai bun!!.. :)
5 plusuri 0 minusuri
Da . Sunt sigur ca o sa aiba efecte pozitive in randul "cetatenilor de rand"  romani.

Dar oricine cu bun simt si un minim de cultura ca mine stie ca "cetateanul de rand" roman este o leguma fiarta in propaganda si incultura, o creatura de natura troglodita nedemna de secolul 21.

Nu asta este partea demografica a bietei Romanii care necesita imbarbatare si sustinere.

Acest proiect este pur si simplu o crima !

Un gang bang al bunului simt !

O distorisionare crasa a realitatii si a prioritatilor!

Foarte probabil , un mijloc de spalare de bani !

Offfffffffffffff , de ce ai adus vorba de asta omule ?  De ce ?
Novice (130 puncte)
0 0
Stai sa mai zic si eu: o bataie de joc, o sfidare a natiunii, un monument al obscurantismului de sorginte antica, etc, etc.
La intrebarea lui Puiu, raspund ca si Iulian, deci....NU !
3 plusuri 0 minusuri
In România există 184 de centre de plasament de tip vechi, iar activităţile din ele au un efect traumatizant asupra copiilor.„Astfel de centre trebuie închise pentru că schilodesc copilăria, efectele traumatice ale instituţionalizării fiind vizibile în cazul copiilor" Acest lucru nu se poate face simplu, ci este nevoie de 130 de milioane de euro.  http://www.adevarul.ro/actualitate/social/Centrele_de_plasament_de_tip_vechi_ar_trebui_inchise_Ele_schilodesc_copilaria_celor_care_traiesc_in_ele_0_676132778.html#
Novice (112 puncte)
5 plusuri 1 minus
Faptul că într-o ţară cu un procent din ce în ce mai mic de oameni raţionali încă nu avem clădită o ditamai catedrală pentru mine e de mirare.

Efecte pozitive? Va fi a x-a din Europa, a y-a din lume - şi mulţi se vor simţi mândri, pt că, iată! facem şi noi lucruri măreţe.

Din nefericire România este o ţară tristă într-o lume debusolată. Că ne tragem o ditamai catedrală este un semn de normalitate în timpurile pe care le trăim. Eu aş face şi un minister al homeopatiei şi medicamentelor minune, unul al Pământului plat, altul al teoriilor conspiraţiei (care se vor preda, obligatoriu, în şcoli. Care-i diferenţa faţă de predarea religiei?), unul al astrologilor şi horoscopiştilor şi multe alte ministere care-şi au obiectul de activitate în ţărişoara noatră, dar sunt reprezentate doar la TV şi în sufletul compatrioţilor noştri. Deocamdată...
Senior (11.9k puncte)
0 0
In cazul intrebarii nu pot decat sa-ti dau dreptate dar argumentele nu sunt solide frate.
Homeopatia- imunizarea prin vaccinare nu functioneaza pe acelasi principiu?
Medicamente minune- orice produs naturist ieftin si benefic nu da bine in fata monopolului companiilor farmaceutice care vand droguri pentru profit.
Pamantul plat- un alt exemplu ce evidentiaza diferenta dintre aparenta si esenta.
"Teorii" ale conspiratiei- se prezinta in antiteza cu religia din moment ce ideologia doctrinelor merge pe principiul: crede si nu cerceta pe cand aceste "teorii" te fac sa-ti pui intrebari si sa gandesti mai profund. E adevarat, nu tot ce zboara se mananca si ai libertatea de a cerceta dar nici parerea majoritatii nu e neaparat buna...
Astrologia- studiaza influentele venite din cosmos si efectele asupra oamenilor(ce determina caracterul) dar chiar si asta e manipulata, unii avand impresia ca poti prezice viitorul.
Zic sa fii mai atent la detalii intrucat in orice lucru exista o samanta de adevar, altfel pur si simplu dispare fiind o iluzie in totalitate.
...