Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
12.2k vizualizari
Dincolo de corectitudinea politica (!) a expresiei, exista o justificare biologica si/sau istorica a sintagmei "rasa caucaziana"?
Senior (6.6k puncte) in categoria Corpul uman

1 Raspuns

4 plusuri 0 minusuri

 

Conceptul de rasa caucaziana sau Varietat Caucasia a fost dezvoltat in jurul anului 1800 de catre Johann Friedrich Blumenbach, cercetator german si antropolog clasic. Blumenbach a denumit aceasta rasa dupa populatia caucaziana (din regiunea Caucaziana sudica), pe care o considera ca fiind arhetipul acestui grup. (rasa alba). Clasificarea rasei caucaziene a fost bazata in principal pe craniologie. (parte a antropologiei si a osteologiei care se ocupă cu studiul formei si al dimensiunilor craniului).
 
Blumenbach scria: "Varietatea caucaziana - Am adoptat numele acestei varietati de la Muntii Caucaz, atat pentru ca vecinii lor, dar mai ales versantul sudic, dau nastere la cea mai frumoasa rasa de barbati, vreau sa spun georgieni; si intrucat toate argumentele fiziologice converg intr-aceasta, si anume ca in acea regiune se pare ca ar trebui cu cea mai mare probabilitate sa-i plasam pe autohtonii omenirii."
 
Experimentat (2.4k puncte)
...