Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 2 minusuri
754 vizualizari
Junior (435 puncte) in categoria Istorie
0 0
Da. Asta pe langa multe alte civilizatii antice.

3 Raspunsuri

2 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns

E posibil sa fi existat, sunt multe filme documentare care aduc dovezi in sprijinul acestei ipoteze.
Dar nu aceste documentare sunt importante ci faptul ca istoria reala nu e chiar asa cum o cunoastem noi.
Istoria se bazeaza pe anumite date stiintifice specifice (sapaturi arheologice, studierea site-urilor, a scrierilor sau a constructiilor facute de om, etc) in jurul carora
se creaza niste povesti. Povestile astea reprezinta istoria pe care o stim noi. Cand apar alte date (care pot proveni si din alte discipline), povestile se schimba.
Istoria doar isi propune sa reconstituie diferitele fatete ale trecutului prin asamblarea acestor date, dar face asta prin sinecdoca (figura de stil care consta in largirea sau restrangerea sensului unui cuvant prin folosirea intregului in locul partii si invers).
De exemplu, expresia "racolare de creiere" inseamna de fapt racolare de oameni cu minti stralucite, nu de creiere.
Utilizand aceasta metoda, desi se folosesc si regulile unei metode stiintifice, istoria poate spune "povesti" neadevarate.
Asadar, daca Atlantida a existat, pentru a confirma acest lucru istoricii trebuia sa gaseasca povestea potrivita pentru datele pe care le au si trebuie sa le si convina sa popularizeze sau sa oficializeze aceasta poveste.
Ca o completare la cele de mai sus va recomand documentarul aparut luna aceasta: "Dacii - Adevaruri tulburatoare":

Junior (428 puncte)
0 0
Oricum istoria e scrisa de invingatori...
Interesant e faptul ca dovezi arheologice s-au gasit dar in loc sa dezvaluie adevarul despre trecutul nostru au ajuns pe niste rafturi in muzee de prestigiu nefiind analizate in profunzime de persoane calificate.
Ex: platina si aur modelate de acum 5000 de ani... (Dubovo)
0 0
Ïn cazul nostru nu au fost învingàtori si de acea a fost nevoie de multe perversiuni istorice invetate special pentru aceastà ocazie.Traian a regretat làcomia lui,dar asa era pe atunci.Dovezile nu pot iesi pentru cà ar însemna moartea biserici si tocmai biserica le pàstreazà deci subiect închis.
1 plus 1 minus
Eu susţin ideea că Atlantida a fost doar un model ficţional creat de Platon pentru a-şi expune ideile/ exemplele. Şi nici nu cred că la momentul respectiv credea cineva că ar fi existat vreodata.
Junior (380 puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Nu este inca clar daca Atlantida a existat sau nu, stiintific vorbind. Exista mai multe locuri suspectate ca ar fi fost acea Atlantida descrisa de Platon, dar fara dovezi de netagaduit in niciunul din cazuri.

Dar chiar daca a existat, trebuie sa luam in considerare exagerarile din acele vremuri. Oamenii se deplasau greu, distantele pareau enorme si cand dadeau de o apa sau un pustiu cat vedeai cu ochii, credeau ca acolo e marginea lumii. Atlantida, tinand cont de aceste lucruri, nu a fost in niciun caz un continent, ci probabil o insula/tarm disparut(a) in urma vreunul cataclism natural. Cat despre civilizatia de acolo, poate oamenii or fi fost mai invatati si inventivi, dar sunt totusi comparati cu civilizatiile de atunci, deci probabil nu aveau nimic iesit din comun in acele vremuri.
Experimentat (2.6k puncte)
...