Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 3 minusuri
2.8k vizualizari
Am auzit de metoda ţinutului în frigider. Mie mi se pare că nu e cea mai fericită idee.

Mai e metoda ţinutului pâinii în punga de plastic cu care ai venit de la piaţă. Numai că în câteva ore pâinea îşi pierde unele dintre proprietăţile pe care, în genere, le apreciem, cum ar fi faptul că are coaja crocantă.

Ce metode mai bune de a păstra pâinea proaspătă mai mult timp ştiţi?
Senior (11.9k puncte) in categoria Alimentatie
0 0
consum foarte putina paine deoarece cel putin in romania graul inca mai este tratat agricol cu produse cancerigene cu toate ca U.E nu mai perimite astfel de tratament(ingrasamant chimic),dar unicul loc unde ,,painea,,se poate tine proaspata evident !!! este congelatorul

3 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Un saculet din in, daca se poate. Astfel nici nu se inmoaie, nici nu se intareste repede.
Junior (546 puncte)
5 plusuri 0 minusuri
Painea trebuie ferita de aer, pentru a nu se usca. Daca o tii intr-o punga, este ferita dar totusi umezeala este ridicata si o va face sa se inmoaie superficial, poate chiar sa prinda mucegai. Cea mai buna metoda ar fi un recipient pentru pastrat painea (se gaseste in comert), asta daca ai loc unde sa-l pui.

Mai este si varianta sa n-o protejezi foarte mult si s-o incalzesti inainte de masa la cuptor, doar putin ca sa nu se usuce.

In frigider, pe langa faptul ca temperatura scazuta o face rigida, este multa umezeala si se poate degrada.

Oricum painea e si asa plina de aditivi care sa o pastreze, n-am dori si mai multi. Cea mai buna metoda este sa cumperi paine des si cate putin... Painea de casa tine mult mai mult fara sa se modifice substantial, pentru ca este mult mai densa, dar poate fi neplacuta ca gust sau consistenta unora.
Experimentat (2.6k puncte)
3 plusuri 0 minusuri
ca pastrare pt timp indelungat este congelatorul. Stim cu toti ca temperaturile scazute incetinesc procesul de alteratie.  Acuma nu am de unde stii cat de gustoasa va fi dupa ce o scoti, dar va fi comestibila !
Senior (6.9k puncte)
...