Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 2 minusuri
1.1k vizualizari
Junior (431 puncte) in categoria Religie
1 0
Depinde ce intelegi prin dumenezu... dar daca o persoana exceleaza in anumite domenii nu inseamna ca are drepate in toate.
Fiti cu bagare de seama.
0 0
Pentru ca deja s-a ales raspuns castigator, pot doar comenta. Nu ma leg de problema existentei/inexistentei lui Dumnezeu, ci doar strict de intrebare.

Cu tot respectul pentru Hawking, un asemenea raspuns simplist ar implica si faptul ca nu exista alt univers, sau orice altceva, in afara de asta in care traim.
1 0
Timpul a fost creat ca o caracteristica a realitatii materiale... Dumnezeu a creat timpul, nu a fost "presat de el"... ;)

2 Raspunsuri

3 plusuri 5 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Cum poti crezi asa ceva? Daca Dumnezeu a creat universul, nu avea nevoie de un timp anume, din moment ce acesta este ATEMPORAL (si mi se pare foarte logic sa fie asa).

Daca o sa credeti tot ce iese pe gura domnului Stephen Hawking, o sa ajungem la sapa de lemn. Cu cat vorbesti mai mult, cu atat poti sa gresesti mai multe.
Experimentat (3.5k puncte)
0 0
Ce ai scris intre paranteze mi se pare absolut genial.
Iar propozitia de final explica totul.
Esti fascinant !
0 0
Pai Dumnezeu nu a facut lumea in 6 zile? Pentru mine zi nu inseamna doar lumina ci si o unitate de masura a timpului foarte usor utilizabila ;)
0 0
pai gandeste-te cum le explicai oamenilor de acum 2000 de ani cum a fost creat universul?
0 0
Il inventez pe Dumnezeu si ii mint ca acesta a facut totul in doar 6 zile a cate 24 ore bucata, iar in cea de a 7-a zi si-a luat concediu de odihna :)
0 0
Salut Bosonule. Ce vrei sa zici de radiatia Hawking ?
Cat despre dumnezeu, am mai discutat asta, nu este o notiune pe care sa o analizezi in laborator, asa cum nu este investigata culoarea cailor de pe pereti.
0 0
Te rog sa-mi indici referentialul de unde ai citat. Dupa cate stiu eu, evaporarea gaurilor negre nu este "o ipoteza gresita" ...
0 0
Eu ti-am cerut sursa dupa care ai citat prima oara, cu ghilimele ! De acolo rezulta ca era gresita concluzia evaporarii - nu spune nimic de paradoxul informational ! Inca o data, astept sursa acelei citari.
0 0
Nu deviez de la subiect defel, ai citat o afirmatie eronata si am semnalat-o, iar tu ai si recunoscut, foarte frumos din partea ta, toti gresim. Ce vezi tu personal aici ?
0 0
Deci afirmatia asta nu este eronata? citez dupa tine : "Cercetarile sale l-au dus la concluzia gresita ca durata de existenta a gaurilor negre este limitata, [..]"
3 plusuri 4 minusuri
Salut.

Pentru facerea(crearea) universului nu a fost nevoie de GOD.Legile fizicii spun ca nu a fost nevoie de EL.pa
Junior (435 puncte)
1 0
si legile fizicii cum au aparut? :))
0 0
Ceea ce subliniaza aici Claudiu e interesant pentru ca nu s-a explicat de unde provine informatia, de ce s-a produs BB-ul etc.
Daca vorbim de "caine"(DOG) ai dreptate intrucat zeitatile nu se identifica cu Universul.
Universul face parte din noi si noi facem parte din univers formand un tot unitar care se manifesta prin intermediul a tot ceea ce exista deoarece TOTUL reprezinta ENERGIE.
LEGILE fizici... legile sunt facute de oameni dar nu se identifica in totalitate cu proprietatile Universului intrucat numai 4% reprezinta "fizic"...
E mult mai complex decat ne imaginam.
0 0
Iahim, o precizare: legile fizicii nu sunt FACUTE de oameni, ci doar DESCOPERITE SI INTELESE de ei... este o diferenta majora, dupa parerea mea... ;)
Claudius, EXACT aceeasi intrebare, in aceeasi formulare, am vrut sa pun si eu... mi-ai furat momentul de placere... :)
0 0
greseala mea :))
0 0
Daca citeai cu atentie intelegeai ca ceea ce am descoperit noi nu coincide neaparat cu adevarul. Astfel legile fizicii se aplica doar din perspectiva observatorului, care poate varia in funcite de individ.
...