Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
742 vizualizari
Dacă tot a fost readusă în actualitate această întrebare mai veche, are și ”redacția” o întrebare conexă:

Ce ne-ați recomanda ca material de studiu, pe cont propriu, în domeniul muzicii clasice (introducere, cultură muzicală generală, fundamente de teorie muzicală)? Am găsit un curs introductiv în domeniu pe Coursera, și, de același profesor, niște prelegeri pe YouTube, de la Yale. Am trecut și prin câteva anticariate din București, în căutare de cărți mai vechi în română în domeniu, fără succes. De fapt, asta vă întrebăm: ceva lucrări în română de unde se poate asimila jargonul de specialitate și o scurtă istorie a muzicii clasice, perioade și reprezentanți importanți ai diferitelor curente...
 

https://www.coursera.org/learn/introclassicalmusic

Și, ca întrebare suplimentară, credeți că este accesibil domeniul oricui? Ne putem bucura, la modul cult, de muzica clasică, fără a avea aptitudini muzicale?
legata de un raspuns la: De ce exista doar 8 note muzicale?
(25 puncte) in categoria Arta - Muzica - Film
0 0
Am mai descoperit o serie de 6 prelegeri susținute la Harvard în 1973 de Leonard Bernstein sub titlul ”The unanswered questions” (Norton Lectures). Din cele câteva minute urmărite, pare a fi vorba de o abordare filozofică a subiectului de către celebrul dirijor și compozitor, influențat de studiile în domeniul lingvisticii ale lui Noam Chomsky. Orice opinie pe marginea filmelor e binevenită.

Prelegerile sunt disponibile pe YouTube:

https://www.youtube.com/playlist?list=PLKiz0UZowP2V0mwtNv1lc1_zUSB2O65d7

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...