Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
629 vizualizari
În ultima perioadă am tot auzit știri cu oameni intoxicați cu ciuperci culese din flora spontană. Jurnaliștii și medicii spun că din cauza ploilor abundente ciupercile comestibile s-au corcit cu cele otrăvitoare. Micologii spun că ciupercile comestibile nu se pot corci, iar cauza intoxicațiilor sunt doar erori umane, unele specii comestibile putând fi confundate cu specii otrăvitoare. Din cunoștințele mele unele ciuperci pot acumula metale grele, dar oare ar putea acumula și substanțele otrăvitoare produse de alte ciuperci vecine sau de alte organisme? Eu nu mă refer la spori purtați de vânt, mă refer strict la absorbția substanțelor din sol. Spre exemplu, o ciupercă otrăvitoare ce produce amanitină în mod natural ar putea lăsa amanitina în sol prin descompunerea ciupercii, iar o altă ciupercă comestibilă să acumuleze amanitina respectivă și astfel să devină otrăvitoare?
Junior (925 puncte) in categoria Biologie

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...