Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
587 vizualizari

1) Să presupunem că aţi fost aleşi să scrieţi un mesaj care să prezinte (şi reprezinte) specia umană, mesaj care mai apoi urmează a fi trimis în spaţiu. Care ar fi acela?
 

2) Dacă ar trebui să adăugaţi şi o bucată muzicală, ce aţi alege?


Mă gândesc la ceva foarte concentrat şi condensat, ceva care să nu necesite ore, zile de studiu asemenea unei enciclopedii, de exemplu.


Întrebare republicată din vechea secțiune Q&A

in categoria Diverse

4 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Nu vizitati pamantul, niciodata.
---------
Eu as trimite in spatiu melodia Scorpions-Humanity


Răspuns republicat din vechea secțiune Q&A

0 plusuri 0 minusuri

1. Facand abstractie de problema limbajului folosit pentru transmiterea mesajului (adica digital ori radio, de tip matematic ori natural, etc.) as alege o istorie in imagini a planetei de unde sa rezulte cam la ce stadiu de dezvoltare am ajuns, dar si o colectie de filme si carti care sa spuna cat mai multe, caci tot nu ar fi posibil, despre natura umana (aici ar trebui sa insistam pe discutia despre ce filme si ce carti, dar nu e cazul).

2. Cultura mea muzicala nu e tocmai vasta. As alege, cred, Canon in D a lui Johann Pachelbel.


Răspuns republicat din vechea secțiune Q&A

0 plusuri 0 minusuri

Pentru ce sa trimitem un mesaj in spatiu? Doar se stie ca suntem aici si cine suntem. Suntem monitorizati de mult timp, numai ca nu reusim sa devenim inca o civilizatie cosmica. Abia acum am inceput sa constientizam ca existam in acest unvers si ca ar mai putea fi si altii ca noi p'aci.


Răspuns republicat din vechea secțiune Q&A

0 plusuri 0 minusuri

Ceva din care sa rezulte ca suntem inteligenti. Degeaba zicem cuvinte sau fraze sau mai stiu eu ce.. ca mai mult ca sigur civilizatia care probabil ar primi mesajul NU ar intelege ce zicem. Asa ca trebuie cumva trimis un mesaj prin care sa demonstram ca gandim logic..
 

Răspuns republicat din vechea secțiune Q&A

...