Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
596 vizualizari
Mă refer la tragerea la sorți de ieri a tabloului principal feminin de la US Open 2017.

Există 32 de capi de serie, repartizați inițial pe tablou. Tabloul are 128 de poziții (se joacă eliminatoriu, stil cupă), iar câștigătoarea trebuie să câștige 7 meciuri. După repartizarea celor 32 de capi de serie astfel încât capii de serie 1 și 2 să fie pe jumătăți diferite, niciun cap de serie să nu poată întâlni alt cap de serie în primele 3 tururi și niciunul din primii 8 favoriți să nu se poată întâlni mai devreme de sferturi de finală, celelalte 96 de fete sunt distribuite aleatoriu pe locurile rămase libere pe tabloul de concurs.

Care era deci probabilitatea ca Simona să pice cu Maria (de fapt, mai corect, ca Maria să fie distribuită pe tablou exact în dreptul Simonei)?

Simona este cap de serie 2. Cap de serie numărul 1 este cehoaica Pliskova. Maria Șarapova este printre cele 96 de jucătoare fără statut de cap de serie.
Senior (8.1k puncte) in categoria Matematica
0 0
Mă întreb dacă are vreo importanță ce se întămplă în celelalte tururi în afară de primul, iar aici singura regulă care se aplică este cea care spune că jucătoarele cap de serie nu se pot întâlni între ele în primul tur. Dacă mă iau doar după ea, lui Halep i se poate atribui Șarapova ca adversară cu o probabilitate de 1/96. Din postura Șarapovei, ea o poate întâlni pe Halep cu probabilitatea de 1/127.

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...