Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
481 vizualizari
Avem la dispoziție un dreptunghi cu latura egală cu unitatea. Alegem în interiorul acestuia, la întâmplare, 3 puncte. Ce arie are, în medie, triunghiul astfel format?

Sunt binevenite atât o rezolvare cu ajutorul informaticii, cât și confirmarea, prin metode matematice, a rezultatului astfel obținut.
Senior (8.1k puncte) in categoria Matematica
0 0
cred ca e un patrat nu dreptunghi.
0 0
Am gresit, desigur. Dar si patratul e un dreptunghi, nu? :)
0 0
Se pare că problema e mai grea decît pare. Am făcut și progrămelul, am găsit soluția și pe internet, dar n-am răbdare s-o înțeleg.
0 0
De cand am citit problema mi-am dat seama ca e grea,asemanatoare si cu o alta problema recenta de a lui goguv (ceea cu suma supraunitara).Din punct de vedere corect aceste probleme se fac cu calcul integral de teoria masurii evident.In acest gen de problema una din intrebarile care se pune ar fi daca se poate da o functie de repartitie a probabilitatilor respective ,in mod normal functia ar trebui sa aiba valorile pentru x de la 0 pana la 1/2 care ar fi aria maxima la limita .Deci ca sa aflam functia de repartitie trebuie raspuns la intrebarea ,care este probabilitatea ca 3 puncte sa formeze un triunghi de arie k unde 0<=k<1/2.

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...