Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
756 vizualizari
Titlul întrebării mi-a venit în minte acum, în timp ce urmăresc o emisiune pe LookPlus TV, emisiune cu titlul: ”De unde ne informăm corect?”

Așa că vă întreb și eu pe voi: ce surse de informație folosiți acum, în ”era post-adevărului”? Surse de informație referitoare atât la realitățile românești, cât și la cele globale...
Senior (8.1k puncte) in categoria Informatii utile
0 0
Notiunea de informatie corecta e una relativa in media actuala indiferent ca e romaneasca sau globala.Relativitatea este cauzata de valoarea informatiei ca efect social.Prezentarea unor tipuri de evenimente au efect de reclama sau teama si ele de fapt genereaza in societate o anumita stare de neincredere ,stres,frica stari cu care controlezi mai bine societatea .De exemplu cat de obiectiv este informat Trump sau altii?
0 0

Întrebarea mea era totuși mai simplă de atât. Ceream doar păreri cu privire la surse considerate de încredere, obiective. Cred că și mai interesant ar fi de investigat cum anume ar trebui să ne informăm pe un subiect ori altul. Cum și unde să căutăm și să găsim specialiștii într-un domeniu ori altul, pentru că, de cele mai mute ori, sursele ”generaliste” nu au în redacții specialiști suficient de bine pregătiți pe orice subiect.

0 0
O idee interesantă venită din partea unui jurnalist de la Republica, care crede că următoarea etapă în jurnalismul modern va fi apariția fact-checking-ului în timp real. Dacă așa ceva va fi posibil pe viitor, lucru deloc ușor după părerea mea, problema credibilității emitentului de informație va dispărea, înlocuită de cea a credibilității și profesionalismului, a nivelului de performanță a celui care verifică real-time informația:

https://republica.ro/o-noua-specie-de-jurnalist

2 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
Daca intram in partea filozofica, discutand ideea de obiectivitate, ce este un 'adevar', un 'fapt' si asa mai departe, e dificil sa dau un raspuns. Insa daca intrebarea se refera pur si simplu la publicatii bune, considerate de incredere, atunci saptamanalul The Economist este sursa mea favorita.

Are de toate: de la stiri si analize politice, la rapoarte economice, discutii de perspectiva si noutati stiintifice si tehnologice. Desigur ca imi dau seama de usoara prejudecata neoliberala si pro-Vest pe care o au unele articole (in special cele cu referire la Rusia si Estul Mijlociu), insa calitatea lor si volumul de munca depus in 'getting facts straight' este formidabil. Dar The Economist este o exceptie, este citit la scara larga, citat chiar si in unele cursuri universitare si platit de cititori (abonamentul meu anual este de 232 de euro, deloc putin pentru un buget studentesc...). Apropo de specialisti, avand un buget enorm pentru o publicatie scrisa, The Economist isi permite sa angajeze crema.
Novice (157 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Un articol pe o temă în registrul întrebării:

http://theconversation.com/seeking-truth-among-alternative-facts-72733
(25 puncte)
...