Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
997 vizualizari
Potrivit https://en.wikipedia.org/wiki/International_Mathematical_Olympiad suntem pe un onorabil loc 6. Care este motivul de intrecem: Germania, UK, Franta, Canada, India ?
Experimentat (3.3k puncte) in categoria Matematica

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Sunt mai multe motive care au adus aceste performante.

Primul motiv si poate cel mai determinant este cel al selectiei echipei si etapa de pregatire  cu ajutorul unor profesori de exceptie.As vrea sa mentionez pe regretatul Panaitopol autor a foarte multe probleme specifice genului de olimpiada avand cateva propuse printre  problemele de concurs.

Al doilea motiv ar fi nivelul olimpiadei nationale care este una din cele mai ridicate chiar si in prezent in special in fazele finale.

Al treilea este experienta de concurs al echipei care era implicata si in balcaniada un concurs apropiat de nivelul OIM plus barajele pentru selectionare care nu se regasesc si la alte tari participante.

Al patrulea motiv e unu mai ciudat ,dar putine tari au avut interes in obtinerea unui scor mare pe echipa,abia dupa un anumit timp au inceput sa existe mai mult interes national din partea fiecarei participante,actualmente fiind un concurs foarte strans ,totusi olimpiada e un concurs cu caracter individual si reflecta calitatile individului,echipa fiind un aspect secundar.
Experimentat (2.3k puncte)
...