Bine aţi venit pe Scientia QA!
Pentru a putea publica întrebări şi răspunsuri, trebuie să vă înregistraţi.
Atenţie! Este posibil ca e-mailul de confirmare a înregistrării să intre în Spam.
  • Inregistrare
Pune o întrebare

Newsletter


3,396 intrebari

6,605 raspunsuri

15,059 comentarii

2,147 utilizatori

Ce se intampla cu creierul cand consumam alcool?

2 plusuri 0 minusuri
1,172 vizualizari
Atunci cand esti in stare de ebrietate vorbitul este afectat, ai mai mult curaj, poti spune orice, oricui, uiti chestii. De ce se intampla asta? Cum actioneaza de fapt alcoolul asupra sinapselor, asupra creierului?
a intrebat Ogen George Novice (157 puncte) Iun 15, 2016 in categoria Corpul uman

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Alcoolul ucide celulele nervoase...Raman doar cele linistite.
a raspuns HanSolo Junior (467 puncte) Iun 17, 2016
selectat de Ogen George Iul 27, 2016
O turma de bivoli se deplasează întotdeauna cu viteza celui mai încet bivol din turma. Când turma este vânată, de obicei este ucis cel mai slab şi mai din urma bivol. Aceasta selecție naturala este benefica turmei ca întreg, pentru ca astfel, prin eliminarea celor mai slabi membri, se îmbunătățesc viteza şi sănătatea turmei. Cam în același mod, creierul uman poate opera doar atât de repede cat îi permite cea mai slaba celula. Consumul de alcool, după cum se știe, omoară celulele creierului, dar în mod normal prima data omoară celulele cele mai slabe. In acest mod, consumul regulat de bere distruge cele mai slabe celule cerebrale, făcând creierul o maşina mult mai rapida şi mai eficienta. Acesta este şi motivul pentru care întotdeauna te simți mai deștept după câteva beri.
HA, HA, HA ! Celulule mor ...din lipsa oxigenului, apei şi hranei ! Alcoolul fiind un acid , acţionează asupra impulsurilor nervoase, denaturăndu-le !

Astfel, informaţia ajunsă la creier...este deformată...direct proporţional cu cantitatea de alcool băută !

Celulule moarte sunt înlocuite cu altele tinere ! Raportul dintre nr de celule moatrte/celule tinere - grad de bătrâneţe. Invers =grad de tinereţe
RĂSPUNS : CREIERUL PRIMEŞTE INFORMAŢII DENATURATE DE PESTE TOT !

La nivelul creierului, alcoolul afectează aproape toate sistemele de neurotransmiţători, efectele unui consum acut fiind, de obicei, opuse celor pe care le vedem în mod obișnuit în urma unui sevraj (după o perioadă lungă de consum de alcool). Poate că cel mai important efect este legat de stimularea activității acidul gamam amino-butiric (GABA), în special receptorii GABAA.

...