Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
584 vizualizari
Bănuiesc că majoritatea sunteți la curent cu diversele dezbateri pe tema disciplinei în școli care se fac pe la noi. Am tot urmărit în ultimele zile ce se publică pe diverse platforme online mainstream, cele mai vizitate in Romania, insistând și cu cititul comentariilor, si am fost de multe ori intrigat să constat cum părinți care s-au format în școlile comuniste de dinainte de '89 afișează un discurs orientat complet inspre limitarea oricarei forme de autoritate a educatorului.

As fi curios sa stiu cum arata codurile de conduita prin scolile de prin alte tari, cat de mult se insista pe ideea de a proteja psihologic copiii cu orice pret, de a evita orice fel de sanctiuni. Ma intereseaza si care sunt mecanismele prin care educatorii, invatatori ori profesori, pot fi la randu-le protejati in situatii mai ciudate.

Sunt folosite camerele de luat vederi in clase?

Mentionez ca nu sunt parinte, deci nu am idee nici macar despre cum stau lucrurile prin vreo scoala din Romania, alta decat ceea ce am aflat citind diferite pareri prin online-ul romanesc...
Senior (8.1k puncte) in categoria Diverse

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Autoritatea educatorului sau reducerea ei, trebuie sa fie corelat cu nivelul de educatie si agresivitate al unei populatii. Este valabil si pentru autoritatea politiei. Dau un ex. extrem ca sa iasa in evidenta diferenta, nu poti avea la o scoala de corectie acelasi cod de conduita a profesorului ca la un atelier literar cu elevi peste medie. Profesorii erau uneori duri in antichitate sau evul mediu, dar trebuie sa subliniem ca un baiat de 15 ani putea fi inrolat la razboi, unde nu mergea ca sa planteze panselute. Stim de ex. ca scriitorul Miguel de Cervantes a luptat cu vitejie in batalia de Lepanto 1571, desi era bolnav de febra si putea evita lupta. Deasemenea filozoful Socrate a luptat ca soldat de infanterie in războiul peloponesiac.
Experimentat (3.3k puncte)
...