Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
501 vizualizari
Sa zicem ca sunt un impatimit al forumurilor online, dar in acelasi timp tin la pastrarea secretului cu privire la adevarata mea identitate. Presupunand ca un cunoscut imi dezvaluie identitatea, impotriva vointei mele, in cadrul comunitatilor online pe care le frecventez, este acesta pasibil de vreo pedeapsa conform legilor noastre?
Senior (8.1k puncte) in categoria Informatii utile
1 0
Mă îndoiesc să existe vreo asemenea lege. La Wikipedia avem tot timpul probleme cu dezvăluirea identității (lucru cu consecințe grave în proiect), dar n-am auzit pînă acum nici cea mai mică sugestie că ar fi ilegal în vreo țară. Ca urmare, cine vrea foarte mult să rămînă anonim trebuie să-și ia măsuri el singur.
0 0
Da, cand am formulta intrebarea m-am gandit si la situatia, banala oarecum, in care un administrator de forum online face publice, intr-un fel sau altul, adresele de email ale utilizatorilor, fara consimtamantul acestora. E o situatie similara, intr-o oarecare masura, cu cea din intrebare...

Nu pricep insa despre ce vorbiti dvs., si asta si pentru ca nu stiu cum functioneaza Wikipedia in detaliu. E nevoie de ceva date de identitate pentru a contribui cu materiale la Wikipedia? Si despre ce consecinte grave in proiect vorbiti?
2 0
La Wikipedia poate contribui oricine, fără a-și dezvălui identitatea, ba chiar fără a da o adresă de e-mail. Toată participarea la proiect, fie în articole, fie în discuții, e apreciată după ceea ce spui, nu după cine ești. Ceea ce e și normal într-o societate rațională. Iar anonimatul are mai multe avantaje majore, între care posibilitatea de a scrie despre subiecte controversate fără să te temi de consecințe.

Consecințele sînt diverse. Ca să dau un exemplu, unora li se scoală să te cheme la tribunal pentru ceea ce scrii despre ei, de exemplu în articolele despre politicieni, alte figuri publice, firme sau produse. Anonimatul te protejează. Un caz recent a fost acela în care trei administratori, care au ales să-și facă publică identitatea, au fost chemați în justiție de un scriitoraș, pe motiv că nu i-au acceptat articolul autobiografic. Ca și cum vezi doamne ar exista un drept prin lege de a avea biografia într-o enciclopedie și i-ar fi fost încălcat acest drept.

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...