Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.2k vizualizari
Siria este in mare parte devastata, are milioane de refugiati in interior, si in tarile limitrofe, nu ar trebui sa fie chiar o surpriza ca unii mai ajung in europa.

Desi, avem 28 de servicii secrete de la UE dintre cele mai bune din lume plus cele militare si colaborarea eeuu, mosad,  totusi la tv. natiunile europene primesc ca informatii simpliste,  imagini cum multimi inainteaza fara oprire si scene patetice.

Dar unele informatii nu par sa se potriveasca bine.

De ce tocmai acum ? in irak razboiul are peste 10 ani iar in siria 4 ani, la noi cei care fugeau peste granita o faceau individual, nu organizati.

Refugiatii par bine imbracati, fara bagaje prea multe, semn ca stiu ca drumul va fi scurt, desi vin dintr-o tara unde politia este violenta, totusi au initiativa sa rupa cordoanele de politisti din alte tari, unii sunt veseli.

Cum pot gasi un coridor din irak pana in germania ?

grecia are o armata bine inarmata, politia greaca este legendara pt. violenta ei, mai rupeau oasele cate unui roman dupa 90 pt. ca-l prindeau fara acte.

Macedonia brusc spune ca din "cauza legilor", armata nu poate ajuta politia, sic,

Serbia, o tara unde musulmanii "sunt foarte indragiti" ii lasa sa treaca. desi, in razboiul din Kosovo a demonstrat ca are o armata excelenta care a suportat 70 de zile atacul aliat in frunte cu eeuu. Au demonstrat ca erau mult mai pregatiti decat armata lui Sadam, ca sa-i faca sa cedeze, eeuu au inceput sa bombardeze masiv infrastructura si industria civila, nu a fost o infrangere directa in plan militar.

Cand emigrantii ajung in Ungaria, Orban este tras de urechi ca nu-i lasa in pace. Ziarele oficialiste occidentale incepeau asa " extremistul, ultranationalistul si xenofobul Victor Orban ...."

Austriceii care nu prea suportau romanii chiar si dupa intrarea in UE, brusc accepta sirienii

Apoi Merkel impune la toate tarile o cota de emigranti pe care este stiut ca populatiile autohtone si politicienii ei nu o doresc.

Pare ca Erdogan stia de mult de ce ii trebuie bucurestului o mosqueie de mai multe mii de locuri.

Ce explicatii dati dv. la ce se intampla ?

Se pregateste o ivazie americana in zona si trebuie sa-i dam dramatismul cuvenit ? ca atacul sa fie mai legitim.  In cazul Yugoslaviei eeuu s-a ocupat de atac armat iar europa de reconstructie si partea civila.
Experimentat (3.3k puncte) in categoria Informatii utile

1 Raspuns

1 plus 1 minus
Situatia actuala este complet ciudata. Razboiul din Siria a dus la refugierea din cauze politice si religioase a milioane de oameni in tarile vecine cu aceeasi limba si religie, Liban si Iordania. Acestia se vor intoarce la casele lor cand situatia se va normaliza. Cei care asalteaza Europa in ultimul an au un numitor comun: sunt musulmani. Ei vin din Orientul mijlociu, Africa de nord, Africa subsahariana, Bangladesh, Afganistan, etc. si nu fug neaparat de razboi. Scopul lor este sa colonizeze noi teritorii in care sa se inmulteasca fara grija. Foarte probabil sunt indemnati si finantati in acest scop. Nu-i intereseaza spatiul vital, din care se gaseste destul in Australia, Canada sau Siberia, ci tari bogate si tolerante. Vor fi foarte dezamagiti daca vor fi expediati in Romania, Lituania, sau Bulgaria.

Cu Germania este alta situatie. Germania are nevoie permanenta de noi nemti care sa munceasca, indiferent de origine. In 1990 din opt nou-nascuti unul era turc. In fabrica Ford de langa Koln lucrau aproape exclusiv turci, inscriptiile de pe usi erau in turceste, iar cand intra in sectie un neamt strigau "strainii afara".
Junior (817 puncte)
...