Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
667 vizualizari

Întrebarea, deși cred că ați înțeles-o, o voi explica mai detaliat. Pe multe siteuri (din păcate, unele de calitate slabă dpdv moral) se pot găsi, la comentariile la diverselor articole texte gen: Cea mai cautata oferta de lucru a anului! Vrem sa extindem fenomenul care s-a declansat deja! NU este necesara niciun fel de experienta! Oferim curs gratuit si complet de instruire de la zero! Selectam urgent dezvoltatori de proiect pentru piata nationala si mondiala. Plata castigurilor realizate este garantata prin contract legal. Se lucreaza part-time (in timpul liber) sau full-time, la alegere. Cerem seriozitate maxima si dorinta de a invata ceva absolut nou si de viitor. Va oferim alte detalii dupa ce trimiteti textul ”Info” la adresa de email: claudiu_tere@yahoo.com

Textul de mai sus este extras de pe http://www.cancan.ro/actualitate/desi-castiga-zeci-de-mii-de-euro-manelistul-ii-trimite-baietelului-o-suma-de-tot-rasul-se-intampla-in-fiecare-luna.html​ si, evident, este introdus ca și cum ar fi comentariu la un articol (dar nu e). 

După mine este clar că miroase a țeapă. Eu am încercat, de curiozitate, să văd ce se întâmplă dacă faci întocmai ca în instrucțiuni. După ce trimiți textul INFO primești niște lecții în care sunt cuvinte scrise greșit intenționat (eu le-am transferat textul din pdf în Word pentru a găsi greșelile fără a citi textul) și le-am trimis mai departe așa zisul cod format din literele intenționat puse aiurea; codul e necesar pentru a primi o nouă lecție. Sunt 12 lecții iar la final trebuie să plătești, dacă vrei să continui, alte lecții. Nu am mers mai departe cu plata pentru că nici nu se pune problema de așa ceva.

 

Însă îmi pun problema așa: de ce multe siteuri tolerează asemenea comentarii? De ce nu se iau măsuri de a preveni astfel de comentarii? Păi o soluție e simplă: asemenea texte sunt introduse prin copy&paste iar dezactivarea introducerii comentariilor prin copy&paste ar fi o idee foarte bună. 

Dar măsuri legale pentru a preveni țepele online nu există?

Într-adevăr, siteul care l-am ales ca exemplu poate nu e chiar cel mai recomandat de frecventat, dar din păcate există astfel de comentarii și la articole de știință de pe siteuri de profil (nu voi face reclamă). 

Credeți că au succes cei care trag țepe în acest mod? Ori doar sunt niște copii (intenționat am scris copii înclinat, pot fi și oameni mari care își pierd timpul în cel mai prost mod cu putiință) care nu au ce face și aruncă din când în când cu bățul în baltă?

Sper să nu stârnesc un val de comentarii răutacioase; îmi pun doar problema de se ce acceptă astfel de practici (comentarii la articole)! Nu cred că nu există nicio soluție. Securitate online nu înseamnă doar a avea instalată o soluție anti-virus. Înseamnă mult mai mult!

Novice (306 puncte) in categoria Diverse

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Internetul este o mare groapa de gunoi in care fiecare arunca orice, fara nici o cenzura, si din care poate consuma gratis orice. Mai multa libertate nu se poate. Uneori e mai greu sa fii liber decat controlat si dirijat.
Junior (817 puncte)
...