Bine aţi venit pe Scientia QA!
Pentru a putea publica întrebări şi răspunsuri, trebuie să vă înregistraţi.
Atenţie! Este posibil ca e-mailul de confirmare a înregistrării să intre în Spam.
  • Inregistrare
Pune o întrebare

Newsletter


3.5k intrebari

6.7k raspunsuri

15.2k comentarii

2.2k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
618 vizualizari
Zicala am auzit-o într-un film, dar mai puțin contează acest aspect. E așa (aproximativ - nu îmi amintesc exact cuvânt cu cuvânt-):

"Într-o zi un tânăr a găsit un cal și toată lumea a spus că este norocos. Tânărul, călărind calul, a căzut și și-a rupt un picior și a trebuit să stea la pat; toată lumea a spus că este ghinionist. Nu peste mult timp a izbucnit un război și toți tineri au trebuit să meargă la război; cel cu piciorul rupt nu a mers deoarece nu a putut. Tinerii care însă au mers la război, au pierdut bătălia căzând în mâinile dușmanului (și au fost uciși). Tânărul cu piciorul rupt a scăpat și toată lumea care-l știa spus că e norocos."

Deci întâi tânărul a fost norocos că a găsit un cal, apoi ghinionist că și-a rupt un picior căzând de pe cal, iar pe urmă, din nou norocos, pentru că având piciorul rupt nu a mers la război și a rămas în viață.

Ei, cum vine aceasta? Cum se poate adapta realității noastre (exceptând situația când așa ceva chiar s-ar fi putut întâmpla) această zicală?
a intrebat Novice (306 puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Povestea se traduce astfel: "Orice sut in fund e un pas inainte" :)
0 0
Un "sut in fund" te poate da "cu capul de o piatra" si nu-ti mai poti reveni.Expresiile scrise intre ghilimele pot fi luate la propriu sau la figurat.

Concluzia mea ar fi ca:"Nu orice sut in fund inseamna un pas inainte."

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
O adaptare in realitatea actuala ar fi cam asa:

Un tanar termina o scoala la un profil care nu se cere pe piata.Asta e ghinion.Dupa ceva timp gaseste un job cu un salariu mediu.Asta e bine.Din cauza unui ceas defect intarzie la interviul de angajare si nu primeste job-ul.Asta e rau.A doua zi gaseste un job mult mai bine platit si este angajat.Asta e mult mai bine.

Zicala, pe scurt, este:"Tot raul spre bine." si se foloseste atunci cand un "aparent" ghinion te ajuta sa obtii ceva mai bun.Se pot da multe exemple, trebuie doar un pic de imaginatie.
a raspuns Junior (781 puncte)

...