Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
933 vizualizari
Zicala am auzit-o într-un film, dar mai puțin contează acest aspect. E așa (aproximativ - nu îmi amintesc exact cuvânt cu cuvânt-):

"Într-o zi un tânăr a găsit un cal și toată lumea a spus că este norocos. Tânărul, călărind calul, a căzut și și-a rupt un picior și a trebuit să stea la pat; toată lumea a spus că este ghinionist. Nu peste mult timp a izbucnit un război și toți tineri au trebuit să meargă la război; cel cu piciorul rupt nu a mers deoarece nu a putut. Tinerii care însă au mers la război, au pierdut bătălia căzând în mâinile dușmanului (și au fost uciși). Tânărul cu piciorul rupt a scăpat și toată lumea care-l știa spus că e norocos."

Deci întâi tânărul a fost norocos că a găsit un cal, apoi ghinionist că și-a rupt un picior căzând de pe cal, iar pe urmă, din nou norocos, pentru că având piciorul rupt nu a mers la război și a rămas în viață.

Ei, cum vine aceasta? Cum se poate adapta realității noastre (exceptând situația când așa ceva chiar s-ar fi putut întâmpla) această zicală?
Novice (306 puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Povestea se traduce astfel: "Orice sut in fund e un pas inainte" :)
0 0
Un "sut in fund" te poate da "cu capul de o piatra" si nu-ti mai poti reveni.Expresiile scrise intre ghilimele pot fi luate la propriu sau la figurat.

Concluzia mea ar fi ca:"Nu orice sut in fund inseamna un pas inainte."

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
O adaptare in realitatea actuala ar fi cam asa:

Un tanar termina o scoala la un profil care nu se cere pe piata.Asta e ghinion.Dupa ceva timp gaseste un job cu un salariu mediu.Asta e bine.Din cauza unui ceas defect intarzie la interviul de angajare si nu primeste job-ul.Asta e rau.A doua zi gaseste un job mult mai bine platit si este angajat.Asta e mult mai bine.

Zicala, pe scurt, este:"Tot raul spre bine." si se foloseste atunci cand un "aparent" ghinion te ajuta sa obtii ceva mai bun.Se pot da multe exemple, trebuie doar un pic de imaginatie.
Junior (820 puncte)
...