Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
3.6k vizualizari
Ce site-uri cu articole medicale cunoasteti, de genul pubmed, la care sa ai acces la informatii fara sa platesti o taxa.
Junior (477 puncte) in categoria Medicina - Sanatate

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
"Cochrane project" este un site cu review-uri de articole medicale. Cred ca e free.

In general, nu e vorba atat de site-ri cu articole gratuite. Unele articole sant gratuite, altele nu, depinde de unde provin. Google Scholar produce o lista cu articole din care unele pot fi gratuite.
Junior (872 puncte)
2 plusuri 0 minusuri

Va referiti la articole care din momentul publicarii sunt gratuite sau articole pentru care in mod normal se percepe o taxa si ulterior devin gratuite?

Pe site-ul PubMed aveti posibilitatea de a afisa numai articolele care sunt gratuite pentru consultare. (optiunea Free full text din partea stanga a meniului, din dreptul Text availability). Sunt suficient de multe. Depinde de domeniul care va intereseaza.

Exista numeroase jurnale de medicina care pun la dispozitie articolele gratuit dupa aproximativ 12 luni de la publicare. La urmatoarea adresa gasiti o lista cu astfel de jurnale. Din pacate, nu exista posibilitatea de a cauta dupa cuvinte cheie pe acest site astfel incat va trebui consultat fiecare jurnal in parte si facuta cautarea dupa cuvinte cheie pe site-ul jurnalului respectiv.

Jurnalele AHA pun la dispozitie gratuit o mare parte din articole, guidelines-urile lor fiind de referinta in intreaga lume.

O alta optiune ar fi accesarea PubMed sau direct a articolelor pe site-ul de origine prin intermediul unui serviciu pus la dispozitie de un centru universitar, o biblioteca publica. 

Depinde ce subiect va intereseaza. Daca aveti nevoie de un anume articol, imi puteti trimite link-ul si pot verifica daca am acces la respectivul articol prin intermediul institutiei la care sunt afiliat.

Experimentat (2.4k puncte)
0 0
efecte adverse cardiovasculare produse de medicatia ce actioneaza pe receptorii serotoninergici. Titlul de licenta care ma bate tare.
0 0
Mersi. M-ai salvat. Daca ai drum prin iasi..sunt dator cu un bax de bere.
...