Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.4k vizualizari
Buna ziua!

Unde se pot publica articole stiintifice in domeniul matematicii si informaticii?

Mentionez ca sunt studenta si as vrea sa public un articol in vederea acceptarii la un master in strainatate.

Va multumesc!
Novice (120 puncte) in categoria Diverse

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
 
Cel mai bun raspuns
Lucrez în alt domeniu, așa că nu vă pot da un răspuns concret. Vă dau totuși unul valabil general pentru toate științele.

Există multe liste cu reviste de matematică. Iată două:

http://www.scimagojr.com/journalrank.php?area=2600&category=0&country=all&year=2013&order=sjr&min=0&min_type=cd

https://en.wikipedia.org/wiki/List_of_mathematics_journals

La fel găsiți liste cu reviste de informatică. Problema e să alegeți revista potrivită. „Potrivită” înseamnă:

1. Subdomeniul matematic al revistei (există puține reviste care se ocupă de întreaga matematică sau informatică și multe pe subdomenii) trebuie să se potrivească cu subiectul articolului dumneavoastră.

2. Nivelul revistei trebuie ales și el potrivit cu calitățile articolului pe care l-ați scris. În revistele cele mai prestigioase apar numai articole foarte valoroase (în judecata revizorilor).

Vă spun și ce criterii urmăresc revizorii care vă evaluează manuscrisul și-i dau editorului revistei recomandarea de acceptare sau respingere: cît de originală și valoroasă e ideea articolului, cît de riguros și inteligibil e explicată, cît de bine se potrivește subiectul articolului la specificul revistei.

Vă sfătuiesc să puneți întrebarea asta profesorilor de la facultate. Ei au cu siguranță experiență în publicarea de articole și vor ști să vă spună ce revistă e cea mai potrivită.

Și încă ceva: articolele nu se scriu pentru a intra la master, pentru avansarea în ierarhie, pentru opținerea unui spor la salariu, pentru a lua o diplomă etc. Articolele se scriu pentru a comunica o idee, o descoperire, o invenție etc. care ar putea fi de folos omenirii. De cîte ori auzim de un nou articol plagiat, o nouă cercetare falsificată etc. e din cauză că autorii respectivi au avut alt scop decît contribuția onestă la cunoaștere. Vă recomand ca dumneavoastră să porniți cu dreptul și să știți ce urmăriți de fapt.
Expert (12.9k puncte)
0 0
Va multumesc mult pentru informatii!
...