Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.7k vizualizari
Cu ocazia serbarilor sau in general daca trebuie sa aleaga liberi un personaj pe care sa il interpreteze, copiii de 3-5 ani aleg personaje ”bune” sau ”rele”. De ce unii se identifica cu personajele negative, iar altii cu cele pozitive?

Are aceasta alegere vreo semnificatie privind personalitatea lor in viitor?
Junior (1.5k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Dar calificarea in bune si rele e facuta de copii sau de alte persoane?

Oare copilul considera "rau" personalul ales?

Dar sant multe motive de a alege personajele asa zis negative. Doar ele sant cele care dau sens povestii. Cum ar fi Punguta cu doi Bani fara boier sau Capra cu trei iezi fara lup? Fat frumos fara zmei si balauri ar ramane somer si nici nu ar fi pomenit in povesti.
0 0
Salut ! Parerea mea este ca in spate sta tot o ratiune evolutionista:

- copilul alege un model puternic si/sau castigator, fie el chiar si personajul rau. Evolutia ii cere sa lupte pentru intaietate chiar si intre semenii sai. De obicei il alege pe cel bun pentru ca acesta este cel castigator, povestile fiind moralizatoare.

- e posibil ca alegerea lor sa fie un indiciu privind personalitatea viitoare, cu amendamentul ca aceasta personalitate este in continua formare pana la varsta adulta (poate si dupa aceea).
1 0
Sub influenta filmelor romanesti cu primul si al doilea rayboi mondial, cand eram copii ne jucam "de-a nemtii si romanii".Majoritatea voiam sa fim "romanii" dar erau doi prieteni care voiau sa fie, unul neamt(acesta era si blond) si unul ... iugoslav(ii placea lui sa se dea "partizan").Bineinteles, intotdeauna castigau romanii ajutati de "partizanul iugoslav" iar neamtul se transforma , pe parcurs, tot in roman, "nemtii" cu care ne "razboiam" ramanand doar in imaginatia noastra.

Dupa mai mult de 30 de ani de la aceste jocuri, "neamtul" lucreaza in constructii ca finisor de interioare(a lucrat si in Germania), "iugoslavul" este om politic,consilier judetean la nustiuce partid (a schimbat mai multe), jurist de profesie iar noi "romanii", vreo 3 suntem ingineri, unul e profesor de matematica, unul operator berar la o fabrica de bere , pe restul nu i-am mai intalnit.

Acest exemplu nu poate reprezenta mare lucru dar banuiesc eu ca exista o legatura intre caracterul si educatia copiilor si aceste "alegeri", atat alegerile din copilarie cat si cele de la maturitate.Psihologii si psihiatrii cred ca stiu mai bine.

Te rugam sa te autentifici sau sa te inregistrezi pentru a raspunde la aceasta intrebare.

...