Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.5k vizualizari
Sunt o persoana perfect sanatoasa am 23 ani si acum cativa ani mama a fost diagnostificata cu probleme cardiologice parinti ei si frate surori toti au murit la varsta de 56 ani avand toti aceeasi problema as vrea sa imi salvez mama donandui inima mea ce trebuie sa fac cum sa procedez?
Novice (110 puncte) in categoria Medicina - Sanatate
4 0
In primul rand, trebuie stabilita cauza mortii rudelor mamei dumnevoastra.

In al doilea rand, trebuie stabilit daca mama a mostenit acea boala, mutatie genetica care a dus la decesul celorlalte rude, iar ulterior daca copiii mamei dumneavoastra au mostenit acea boala. Daca si dumnevoastra ati mostenit-o, finalul o sa fie acelasi.

Faptul ca toti au murit fix la 56 de ani mi se pare putin probabil. Persoanele care au murit la aceasta varsta de o boala de inima, nu au avut parte de un tratament adecvat, de o consiliere medicala adecvata ori sufereau de niste boli de a caror existenta nu stiau. De obicei, din cauza bolilor cardiace pentru care nu se poate interveni fie medicamentos, fie chirurgical, se moare destul de devreme, varsta de 56 de ani fiind o exceptie.

Poate ca rudele mamei au suferit de o boala cardiaca pentru care se putea interveni, dar nu au fost la curent cu aceasta posibilitate.

Daca vreti sa va salvati mama, ar trebui sa va adresati unui medic cardiolog impreuna cu care sa cautati cauza care a dus la decesul rudelor mamei dumneavoastra si posibilele interventii care pot vindeca aceasta boala sau reduce efectele sale. Daca ati facut-o deja si vi s-a spus ca nu se poate face nimic, ar trebui sa mai cereti o parere.

Niciun medic nu o sa va sfatuiasca sa va donati inima mamei dumneavoastra indiferente de circumstante. Exista alte solutii.
1 0
Mereu se pot gasi solutii care sa ajute, medicina progreseaza de la an la an.

Nu ar fi rau daca se preciza diagnosticul aici, ca sa stim si noi problema.

La un pacient cu inima slabita este important sa respecte cu strictete sfaturile medicului in fiecare zi fara exceptie.

Trebuie sa asimilam ideea ca legile vietii sunt asa, cei mai tineri ingrijesc de cei mai in varsta, asa au facut si ei la randul lor, si noua o sa ni se intample la fel.

3 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Desigur că nu puteţi dona inima în contextul pe care-l descrieţi.

Dacă aţi intrat într-o fază de depresie profundă, pornind la istoria tragică a rudelor, probabil că nu e rea ideea de a face o vizită la psiholog, pentru a discuta un pic despre sentimentele dumneavoastră.

Vă asigur că cifra 56 nu trebuie să se aplice tuturor; nu trebuie să vă aşteptaţi ca şi mamei dvoastră să i se întâmple ceva rău la vârsta de 56 de ani, doar pentru că există anticedentele pe care le-aţi menţionat.
Senior (11.9k puncte)
2 plusuri 0 minusuri
Mama dumneavoastra nu va muri la 56 de ani, daca mai multi frati au murit la aceasta varsta inseamna ca mama dumneavoastra va trai mai mult.Cu cat exista mai multe coincidente cu atat scade probabilitatea ca aceste "coincindente" sa se repete.Cred ca chiar daca s-ar putea preleva inima de la un om viu, mama dumneavoastra nu ar fi de acord sa i-o donati.

Faceti un "exercitiu " si ganditi in viitor.Dupa ce dvs. donati inima veti muri, mama dvs. va trai. Care vor fi sentimentele mamei dvs. dupa toate acestea?Credeti ca va fi fericita?Eu ma indoiesc.

Cu doi ani in urma, intr-un accident stupid, am pierdut un om tanar,avea jumatate din varsta mea si-mi era ruda apropiata.As fi preferat sa mor eu si sa traiasca el, din pacate nu putem schimba cursul timpului.
Junior (820 puncte)
2 0
Îmi place mult cum puneți problema, cel puțin pe latura psihică.

Am o singură obiecție: coincidențele trecute nu modifică în nici un fel probabilitatea unor coincidențe viitoare. De exemplu, dacă dau cu zarul (un zar corect) și printr-o foarte improbabilă șansă mi-a ieșit de 10 ori la rînd fața 6, probabilitatea să-mi iasă încă o dată fața 6 e la fel de mare ca și cînd pînă acum mi-ar fi ieșit rezultate amestecate. Probabilitatea nu depinde de istorie.
0 0
am fost la un medici am fost pana si in italia germania franta si nu pot face nimic acum e la pat nu poate face nici cel mai mic efort si nu mai pot sa vad cum se chinuie....
0 plusuri 0 minusuri
Vreau sa donez si eu inima va rog contactatima
Novice (105 puncte)
...