Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
1.2k vizualizari
Nu am gasit informatii daca copii rusi mergeau la scoala si ce invatau, daca existau ziare locale si ce scriau in ele, libertate religioasa, daca au existat incercari de reorganizare ale partidelor politice istorice,  si ce cod penal functiona ?
Experimentat (3.3k puncte) in categoria Istorie

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri

Câteva informaţii (mai mult în limba engleză, că aşa-i pe net):

 

Mai întâi despre Planul general pentru Est (care preconiza organizarea teritoriilor cucerite în Europa de Est în 4 districte administrative, Reichskommisariate, în locul celor controlate de sovietici):

  • Ucraina (Ucraina și cele mai apropiate teritorii)
  • Ostland (Țările Baltice și Belarus)
  • Caucazul (Zona Caucaziană)
  • Moscova (Zona metropolitană moscovită și restul zonelor cele mai apropiate din Rusia Europeană)

http://en.wikipedia.org/wiki/Generalplan_Ost

 

http://gplanost.x-berg.de/gplanost.html

 

Responsabil pentru Ucraina a fost Erich Koch:

http://en.wikipedia.org/wiki/Erich_Koch

 

(să-i lase pe copii la şcoală? Koch's first act as Reichskommissar was to close local schools, declaring that "Ukraine children need no schools. What they'll have to learn will be taught them by their German masters.")

 

Acelaşi Koch care declara:

We are a master race, which must remember that the lowliest German worker is racially and biologically a thousand times more valuable than the population here.

 

Mai multe poţi citi aici:

http://www.h-net.org/reviews/showrev.php?id=11057

deşi o singură propoziţie este edificatoare: Local German officials ruled their districts and rayons in a "colonial" fashion, treating the population as "sub-humans."

 

Dacă doreşti să răsfoieşti şi cartea (Harvest of Despair: Life and Death in Ukraine Under Nazi Rule), o găseşti aici:

http://books.google.ro/books/about/Harvest_of_Despair.html?id=nd9WzIkTJrAC&redir_esc=y

 

Despre Ministrul pentru Teritoriile Ocupate din Est, Alfred Rosenberg (judecat la Nürnberg, împreună cu principalii criminali de război), aici:

http://ro.wikipedia.org/wiki/Alfred_Rosenberg

 

Fotografii din epocă, aici:

http://www.romanialibera.ro/galerie/foto--cum-arata-orasul-rusesc-lgov-sub-ocupatie-nazista-328878/img/8

 

Alte informaţii, aici:

http://www.vectorsite.net/twsnow_06.html

 

P.S. Sper ca toate astea să mai şteargă din ideile de "superioritate rasială" pe care uneori le citim ventilate şi pe aici.

 

Novice (343 puncte)
0 1

Nu prea exista informatie, si nu ma pot baza pe investigatiile sovietice.

 

Din cate vad aici si autoritatile sovietice au pus umarul ca ocupatii sa ramana cat mai saraci:

http://www.art-emis.ro/istorie/1083-administratia-civila-romaneasca-din-transnistria-1.html

http://www.art-emis.ro/istorie/1089-administratia-civila-romaneasca-din-transnistria-2.html

oricum lipsesc studii independente, nu te poti baza nici pe informatii naziste, fasciste sau sovietice.

0 0

... investigatii sovietice? De când şi până când publică Harvard University Press "informatii naziste, fasciste sau sovietice"?

 

http://books.google.ro/books/about/Harvest_of_Despair.html?id=nd9WzIkTJrAC&redir_esc=y

 

Iar dacă tu consideri că oricum lipsesc studii independente, deci nu te poţi baza pe informaţiile existente, DE CE mai pui întrebarea "daca copiii rusi mergeau la scoala si ce invatau" ?

 

Poţi indica informaţiile falsificate? neverificabile? propagandistice?

 

P.S. "copiii".

 

0 0

Scuze daca te-am ofensat, nu era intentia mea.

Pe mine ma interesa adevarul, lucruri bune si rele in proportia lor cat mai exacta.

In afara de scenele de front, cand cauti fotografii de la urss ocupata gasesti doar 30 de foto in care jumatate sunt executii de partizani. Pentru cine are simtul orientarii o regiune cat 10 romanii nu poate fi decat atat. Mai ales ca un procentaj din ucrainieni cocheteaza cu ideile fasciste, ceva trebuie sa fie in spate.

Nu pun la indoiala ideile delirante a lui nenea hitler cu privire la slavi.  Daca te uiti la propaganda sovietica si mai tarziu la cea rusa-trasnistriana, pare ca romanii au facut doar atrocitati, in filmele sovietice comisarii romani-fascisti ingropau de vii partizanii cei buni.

http://en.wikipedia.org/wiki/Transnistria_Governorate

la subtitlu organizare gasim:

The Romanian administration of Transnistria attempted to stabilise the situation in the region during the occupation. To this end, it opened all churches, previously closed down by the Soviets. In 1942-1943, 2,200 primary schools were organized in the region, including 1,677 Ukrainian, 311 Romanian, 150 Russian, 70 German and 6 Bulgarian. 117 middle and high schools were opened, including 65 middle schools, 29 technical high schools, and 23 academic high schools. Theaters were opened in Odessa and Tiraspol, as well as several museums, libraries, and cinemas throughout the region. On 7 December 1941, the University of Odessa was reopened with 6 faculties - medicine, polytechnical, law, sciences, languages and agricultural engineering.[3]

0 0

Marco, întrebarea pusă de tine cerea informaţii despre viaţa de zi cu zi a cetăţenilor sovietici sub nazişti.

 

Nici prin gând nu mi-a trecut să asimilez administraţia românească (guvernarea Mareşalului Antonescu) cu regimul nazist. Vorbim de lucruri diferite!

 

0 0

Si asa este, chiar asta am intrebat. Nu a fost gresit raspunsul tau, dar, totusi am unele indoieli. Tot discutand aici am continuat sa caut informatii.  Daca romanii care sunt destul de rai administratori am facut totusi un sistem de educatie,  banuiesc ca si germanii au facut in unele zone ceva asemanator, sau rezulta ca administratia romaneasca a fost cea mai stralucita din tot frontul de est.

 

Faptul ca au ucis sute de mii de polonezi asta nu inseamna ca acolo nu se duceau copii la scoala. De ex. tatarii din crimea au sustinut masiv germania nazista, anumite orase din ucraina la fel sau in tarile baltice. Existau sute de  mii de soldati rusi dezertori trecuti de partea germaniei, in plus acestia functionau si ca politie locala alaturi de germani. 

Pentru zonele ocupate s-a tiparit noi bacnote.

Este foarte curios ca nu apar decat fotografii cu executii de partizani, in una din ele se observa ca toti soldatii germani care privesc spectacolul au aparate foto in maini, deci, au facut si alte fotografii ca tot omul.

http://commons.wikimedia.org/wiki/File:Bundesarchiv_Bild_101I-287-0872-28A,_Russland,_Hinrichtung_von_Partisanen.jpg

 

In germania aveau chiar un minister pentru teritoriile ocupate din est, Reichskommissariat Ostland , care ingloba tarile baltice si parte din bielorusia.

 

...