Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
683 vizualizari
Intrebarea mea este strans legata de plasarea avionului pe primul loc in ce priveste siguranta pasagerilor. As vrea sa stiu mai multe despre cum se realizeaza o astfel de statistica. De ex.: se iau in calcul nr de ore de zbor (timpul) sau se ia in calcul nr de km  (distanta), pt ca inclin sa cred ca rezultatele sunt extrem de diferite !!!!
Novice (145 puncte) in categoria Matematica

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Probabil transportul in avion este destul de sigur, depinde pe ce continent faci statistica,  dovada ca au existat ani cand in europa  nu a existat nici un accident mortal, de avion cu pasageri.

Transportul pe sosea va deveni sigur dupa ce masinile vor conduce automat si respectiva tehnologie se va maturiza (deja exista experimental) cel putin in marile orase, in ziua de azi aproape toata lumea are carnet de conducere, iar noi stim din experienta ca foarte multi sunt iresponsabili, cu personalitati dezechilibrate, alcoolici, oameni care  primesc un tratament care induce somnul, stres, si situtii personale dificile, etc.
Experimentat (3.3k puncte)
1 plus 0 minusuri
Statiscile sunt facute pe o anumita perioada(de ex. un an), cel putin cele despre care am citit eu.Siguranta transportului cu avionul este data de mai multi factori dintre care am putea enumera:

1.Avioanele de calatori sunt pilotate de profesionisti.

2.Tehnologia aeronautica este mult mai bine pusa la punct datorita riscurilor mai mari in cazul unei defectiuni tehnice(Un unchi al meu, pilot militar, ave o vorba:"La avion e mai greu sa "tragi pe dreapta").

3.Spatiul aerian este mult mai "aerisit", culoarele de zbor sunt bine definite si atent supravegheate chiar daca se mai intampla, foarte rar, coliziuni intre avioane.

Principalii factori de risc in cazul avioanelor ar fi:

1.Defectiuni tehnice, destul de rare

2.Erori de pilotaj, foarte rare, cum am spus mai sus pilotii sunt profesionisti adevarati.Multe erori de pilotaj apar datorita factorilor psihici si nu proastei pregatiri a pilotilor.

3.Atacuri teroriste, destul de rare mai ales dupa 11 septembrie 2001, masurile de securitate in aeroporturi fiind uneori deranjante pentru pasageri dar necesare pentru siguranta noastra.
Junior (820 puncte)
0 0
Tin sa te contrazic, principalul factor de risc la avioane este eroarea de pilotaj.

Peste 90% din accidentele aviatice s-au datorat erorilor de pilotaj. Oricat de profesionisti ar fi sunt oameni pana la urma !
1 0
Din punct de vedere al statisticilor aveti dreptate dar sunt erori de pilotaj ce apar pe fondul unor defectiuni tehnice, eroarea de pilotaj fiind, de fapt ,proasta administrare a unei situatii limita.Avioanele mari de pasageri, in conditii normale, zboara cam singure exceptand decolarile si aterizarile.
...