Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.1k vizualizari

Înţeleg că prin multe localuri se asigură paharul de apă lângă cafeaua comandată pe motiv că ne-ar deshidrata cafeaua, deci am avea nevoie de un supliment imediat de apă pentru a restabili echilibrul.

Să fie adevăr în această afirmaţie?

Senior (11.9k puncte) in categoria Medicina - Sanatate

2 Raspunsuri

3 plusuri 0 minusuri
Cafeina pura este un diuretic. Bauturile care contin cafeina (deci si cafeaua) consumate moderat (pana la patru cesti de cafea pe zi) nu produc deshidratare, chiar aduc un aport de fluide organismului. Asa zic studiile. Personal, cred ca apa care se aduce pe langa cafea (de obicei impreuna cu un espresso) este pentru a mai dilua cafeaua. Eu prefer o cana de cafea stravezie unei cescute de espresso in care lingurita "sta dreapta".
Junior (984 puncte)
3 0
Treaba cu paharul de apa este alta. Mai bine zis este o traditie si nu este legata de dezhidratare. Se spune ca daca vrei sa bei cafea si vrei sa savurezi fiecare gura de cafea simtindu-i aroma, dupa fiecare gura de cafea se bea o gura de apa si astfel aroma cafelei se simte la fiecare inghititura. Daca bei cafeaua continuu ajungi sa nu-i mai simti aroma dearece papilele gustative se obisnuiesc cu gustul cafelei si astfel se pierde aroma dar daca inainte de fiecare gura de cafea se bea o gura de apa aroma cafelei se simte mereu si astfe se spune ca ai savurat cafeaua si nu ca ai baut-o ca pe apa.
2 plusuri 0 minusuri

Literatura de specialitate sugerează că ingestia acuta de cafeina în doze mari ( cel puțin 250-300 mg , echivalent cu cantitatea găsită în 2-3 cești de cafea sau a 5-8 cești de ceai ) conduce la o stimulare (creștere) pe termen scurt a producerii volumului de urină la persoanele care au fost lipsite de cafeina pentru o perioadă de câteva zile sau săptămâni . O toleranță crescuta la acest efect diuretic și alte efecte ale cafeinei apare in rândul persoanele care consuma regulat ceai sau cafea. Dozele de cafeina echivalente cu cantitatea găsita in mod normal in porțiile standard de ceai, cafea și băuturi răcoritoare carbogazoase par să nu aibă nicio acțiune diuretica .

Potrivit studiilor publicate nu exista un suport pentru a sugera că consumul de băuturi care conțin cafeină , ca parte a unui stil de viață normal, poate duce la pierderea in exces de lichide sau este asociat cu o starea de hidratare deficitara. Prin urmare , nu pare a exista nicio bază clară pentru ca cineva sa se abțina de la consumul de băuturi care conțin cafeină , în situațiile în care echilibrul lichidian ar putea fi compromis si nici de a alatura un pahar cu apa unei cesti de cafea, fie ca este vorba despre o persoana sanatoasa sau nu.

Experimentat (2.4k puncte)
...