Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
700 vizualizari
Vreau sa achizitionez un laptop, am de ales dintre un Samsung (4Gb Ram, dual core de 2,1 si placa video DEDICATA de 512Mb, aceasta poate lua si din ram pana la 1.5Gb ) si un HP ( 4Gb Ram, procesor i3, placa video INTEGRATA, poate lua din Ram pana la 2GB )

Acestea sunt doar niste exemple, dar raspunsul e cam acelasi. Ce conteaza? Placa video integrata si procesor mai mare? Placa video dedicata invinge oricum? Care din acestea doua este mai bun? Mentionez ca laptopul l-as folosi pentru multimedia si jocuri. Nu sunt gamer inrait, dar joc.

Multumesc pentru raspuns!
Novice (110 puncte) in categoria Tehnologie

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Cât timp ai nevoie de un laptop pentru jocuri, e clar că ai nevoie de o placă video dedicată. Nu te uita la nu știu câți Rami ia din memorie pentru a extinde performanțele video. Nu se compară cu una dedicată.
Experimentat (3.5k puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Parerile mele:

- pentru multimedia - cam orice placa video este suficienta (nu conteaza daca-i dedicata sau nu) - castiga procesorul i3

- pentru jocuri - este importanta placa video dedicata, altfel procesorul va inlocui prelucrarea dedicata de pe placa video. Memoria video recomandata este de fapt in functie de joc (jocurile mai vechi in mod normal cer mai putina memorie video, dar pot sa fie erori de afisare cu sistemele de operare noi). Exista jocuri care nu functioneaza decat cu placi video cu memorie dedicata de 2 GB... Repet, este in functie de jocuri.

- pentru MS Windows 7 (ca sistem de operare) - procesorul este important (i3 iese in castig).
Junior (714 puncte)
...