Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 2 minusuri
665 vizualizari
Stângaci sunt aproximativ 10% din oameni. Recent, am remarcat că acest procent nu  este, de departe, valabil în cazul jucătorilor din elita acestui sport.

1. Cum se explică acest lucru? Se pare că este valabil şi la tenisul de masă.

2. Legile fizicii cum explică efectele ameţitoare ale bilelor?
Senior (5.0k puncte) in categoria Diverse
1 0

1. Trec peste presupusele capacitatii intelectuale superioare ale stangacilor - intrucat nu sunt inca dovedite stiintific, diverse studii se contrazic. Sa ramanem la abilitatile fizice, evident diferite. Aici se manifesta doua efecte:

 

- la unele sporturi (tenis de masa, tenis de camp, box, etc) stangacii au un avantaj in fata adversarilor cu care se confrunta direct, tocmai pentru ca majoritatea jucatorilor sunt dreptaci ! Avantajul vine din folosirea altor unghiuri de atac - unghiuri cu care dreptacii nu sunt obisnuiti !

 

- in cazul altor sporturi in care nu-ti confrunti direct adversarul (cum este masa de snooker) acei stangaci la care te referi tu (Ronnie ?) sunt de fapt ambidextri ! Acestia pot ataca facil si buzunarele care le vin "pe dos" dreptacilor ! Spun ca sunt ambidextri pentru ca altfel la masa avantajul ar fi impartit 50/50% intre stangaci si dreptaci !

 

2. Bilele se misca si interactioneaza conform acelei bucati de fizica numita Mecanica. Smecheria este ca bilele NU sunt punctiforme, de aceea, in afara impulsului principal, apare si efectul - in functie de punctul unde este lovita bila !

0 0
Truth, stangacii sunt stangaci, ambidextrii sunt ambidextrii. Nu le incurca :D Sunt stangaci care nu pot juca deloc cu dreapta la fel cum sunt si dreptaci care nu pot juca cu stanga.

Legat de Ronnie prin ani '94 cred cand a castigat un campionat jucand si cu stanga si cu drepata, a facut o declaratie ca el ar fi castigat impotriva respectivului si daca juca numai cu stanga. Acesta s-a suparat facand o plangere la comitetul de disciplina care l-a obligat pe Ronnie sa joace un meci (3/5) numai cu stanga. Acesta a castigat cu 3 la 0 dovedindu-si ambidextritatea.

1 Raspuns

2 plusuri 0 minusuri

Ai dreptate referitor la procentul din snooker. Nu este de departe valabil, intrucat jucatorii de snooker stangaci sunt cu mult sub 1%. Unul din exemple ar fi ca sunt doar 14 jucatori de snooker stangaci nascuti dupa 1940 care au jucat in "World Championship"

ca sa iasa din discutie ti-i si insir:

  • Barry Hawkins (b. 1979)
  • Andy Hicks (b. 1973)
  • Mark King (b. 1974)
  • Perrie Mans (b. 1940 in SA)
  • Ian McCulloch (b. 1971)
  • Tony Meo (b. 1959)
  • Darren Morgan (b. 1966 in Wales)
  • Terry Murphy (b. 1972 in NI)
  • Dean Reynolds (b. 1963)
  • Neil Robertson  (b. 1982 in Australia) Winner 2010
  • Lee Walker (b. 1976 in Wales)
  • Jimmy White (b. 1962) In 1992, became the first left-handed player, and second overall, to record a maximum break at the World Championship.
  • Mark J Williams (b. 1975 in Wales) The first left-handed player to win the World Championship in 2000 and 2003
  • Jim Wych (b. 1954 in Canada)

 

Legat de legile fizice nu am vazut nimic iesit din comun care sa nu poata fi explicat efectul. Sunt jucator de free-ball si pot spune ca bilele iau efectele care trebuie atunci cand sunt imprimate corect.

Senior (6.9k puncte)
0 0
Din top 20 actual care este procentul? O întrebare simplă: dacă lovesc bila albă în partea din stânga-jos şi ea se loveşte de muchie, sau cum se cheamă, pe unde ajunge? Efect şi contra-efect (cuvinte spuse cu nonşalanţă de comentatori) , what the heck does it mean?

Mulţumesc pentru răspuns.
...