Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.7k vizualizari
Buna seara tuturor,am nevoie de un nou hard la laptop si nu ma pot decide,actual am un seagate 500gb 5400rpm 8mb buffer si merege foarte greu laptopul,incarca extrem de greu jocurile si se si blocheaza uneori,am gasit sa cumpar un SSD de 120gb sata2 la pretul de 300lei sau un HDD samsung de 750gb 7200rpm 16mb buffer si sunt nehotarat.Si-ar face treaba acel HDD sau e mai bine sa investesc in SSD?
Novice (112 puncte) in categoria Tehnologia Informatiei
0 0

Între SSD şi HDD eu aş merge pe SSD, pierd la capacitatea de stocare, dar câştig la viteză şi nu produce zgomot, iar pentru stocarea unor sute de Gb, as apela la un HDD extern pe care îl conectez doar la nevoie. Dacă vrei şi viteză şi capacitate de stocare mare, atunci soluţia este un SSHD, dar depinde de nevoile tale şi de configuraţia laptop-ului ce e posibil să fie depăşită de cerinţele la care îl supui.

Cât despre faptul că funcţionează extrem de greu şi se blochează, acest lucru nu poate fi pus pe seama unui HDD bun ce are doar 5400rmp si 8Mb buffer. În general un laptop sau desktop, cu o configuraţie suficienţă pentru cerinţele la care este supus, nu merge extrem de greu şi nu se blochează dacă HDD-ul este ok, fie el şi la 5400rmp şi 8Mb buffer. Acest "extrem de greu şi se blochează" se întâmpla doar dacă respectivul HDD e pe punctul să crape, e foarte obosit şi plin de bad-uri, dacă e la limita dintre viaţă şi moarte şi îşi trage ultima suflere, dacă sistemul de operare e plin de erori şi stă să pice, sau dacă cerinţele la care e supus sunt prea mari pentru configuraţia sistemului.

0 0
Ideea e ca nu il supun la mai nimic,se blocheaza laptopul si daca doar ascult muzica si stau pe net,si mereu cand se blocheaza imi da not responding la toate si hard-ul gandeste continuu,pe el am procesor i5 580m 2,67ghz,4gb ddr3,video ati radeon hd5470 de 512mb dedicata,cand ma joc ceva sa zic gta 4,sta la loading 10-15 minute poate chiar mai mult si hardul gandeste continuu si nu in sensul ca gamndeste pentru ca incarca,se blocheaza tot sistemul,nu pot da alt+tab sa dau alta fereastra,dupa parerea mea celelalte componente sunt ok doar ca hard-ul e problema din cauza vitezei mici.
0 0

Înţeleg ceva mai bine acum, deci ipoteza cu o configuraţie sub nivelul cerinţelor pică. Cu siguranţă, viteza hhd-ului de 5400rmp şi buffer de 8Mb nu e problema, ci starea lui de sănătate sau eventuale probleme pe partea de soft, adică ale sistemului de operare. Dacă ştii că sistemul de operare e ok, proaspăt instalat şi totuşi problema persistă, atunci cea mai plauzibilă ipoteză rămâne cea în care hdd-ul e foarte obosit şi plin de bad-uri. Evident mai există şi alte posibile cauze de natură fizică, dar nu e cazul acum să speculez pe toate cauzele posibile. Îţi recomand să verifici starea de sănătate a hhd-ului cu soft-uri specializate, de la cele mai simple pe care le rulezi extrem de uşor din windows (un exemplu ar fi: http://crystalmark.info/software/CrystalDiskInfo/index-e.html), până la soft-uri inscripţionate cd/dvd bootable (iar acest exemplu de pachet de programe ar fi: http://www.hirensbootcd.org/download/). Îţi recomand să arunci un ochi şi aici: http://videotutorial.ro/hirens-bootcd-cum-se-verifica-si-cum-se-repara-un-hdd-atunci-cand-are-bad-uri-cu-hdd-regenerator-tutorial-video/ dacă crezi că ai probleme în utilizarea pachetului de programe din hiren's bootcd.

 

Acum pe configuraţia specificată de tine la laptop eu îţi recomand SSD-ul sau SSHD-ul, deoarece în ambele variante îţi creşte viteza semnificativ, în comparaţie cu un simplu HDD fie el şi de 7200rmp şi buffer de 16 Mb.

0 0
Eu as merge pe un hibrid, acele HDD care au inclus si un mic SSD, cu performante foarte bune. Programele ce sunt rulate frecvent sunt trecute de logica hibridului pe SSD, iar viteza e foarte buna asa. Dureaza un pic pana se obtine viteza maxima, dar dupa aia e foarte ok.

3 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Eu aş merge pe varianta cu HDD 750. În mod normal nu ar trebui să ai nicio problema cu încărcarea jocurilor. În plus, ai o grămadă de spaţiu faţă de SSD.

Senior (11.9k puncte)
0 0
Sorry, am editat ca răspuns la întrebare!
0 plusuri 0 minusuri
Eu am mers pe varianta SSD pentru sistemul de operare si HDD pentru stocare (muzica, filme, poze etc). Cu un SSD calculatorul merge incomparabil mai bine decat cu un HDD. Jocurile instalate pe SSD se incarca si ruleaza cu mult mai bine decat de pe HDD.

Eu nu recomand SSD pentru stocare date intrucat inca au probleme de fiabilitate si in cazul in care crapa datele sunt foarte greu de recuperat, daca nu imposibil.

In cazul dat e posibil ca problema sa fie din alta parte, nu din cauza HDD-ului. Ar trebui reinstalat sistemul de operare si  curatat laptopul de praf pe interior, schimbata pasta de pe procesor daca e cazul.  Majoritatea laptourilor incep sa faca figuri dupa cateva luni de folosire datorita mizeriei adunate pe grila de racire, procesoarele se incalzesc foarte tare si lucreaza greoi si in cazurile mai grave se restarteaza calculatorul dupa cateva minute de functionare.
Novice (168 puncte)
0 0

Într-adevăr cauzele pot fi multiple, inclusiv praful adunat pe grila de aerisire şi pasta de pe procesorul plăcii de baza sau procesorul video.

0 plusuri 0 minusuri

Din punctul meu de vedere posibilele cauze trebuiesc elimitate treptat, pornind de la cele mai simple cauze şi uşor de verificat, până spre cele mai dificile şi mai improbabile. În primul rând trebuie verificat sistemul de operare, iar dacă acesta e ok, mergem spre următorul pas adică verificarea HDD-ului de posibile bad-uri fizice sau logice, iar ca ultim pas verificăm pasta de pe procesor şi posibilele depuneri de praf ce împiedică răcirea, ceea ce nu ţi-aş recomanda să faci dacă crezi că nu deţii cunoştinţele minime necesare unei astfel de operaţiuni.

 

Cât despre alegerea între un SSD şi un HDD, mă repet dar dacă chiar vrei o viteză ceva mai mare alegi intre SSD şi SSHD, acesta din urmă fiind hibridul care îmbină capacitatea mare de stocare a unui HDD cu viteza unui SSD. Să ai spor în identificarea cauzei şi să alegi varianta cea mai potrivită nevoilor tale.

Junior (925 puncte)
0 0
Pana la urma mi-am luat HDD,am facut comanda de la emag ca sa fiu sigur ca e bun,am instalat windows-ul pe el si acum merge mai bine laptopul,cu ocazia ca l-am desfacut sa pun HDD-ul am desfacut si sistemul de racire al procesorului si am constatat ca pasta ce era pe el era de pe timpul lui Ceausescu,am schimbat si pasta l-am curatat un pic desi nu avea praf in el si acum merge relativ mai bine comparativ cu celalalt hard.Multumesc foarte mult pentru ajutor!!
...