Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.7k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
1.9k vizualizari
Nu mă refer la teoria pură a sistemului GPS. Vreau să înţeleg ce se petrece când activez GPS-ul pe telefonul meu şi rulez o aplicaţie care îmi arată coordonatele geografice. Vreau să ştiu care sunt sursele de erori în acest caz practic şi la ce erori de localizare pot conduce aceste posibile surse de erori.

Eu mi-am instalat o aplicaţie simplă pe Android, MyLatLong, cu care, stând în acelaşi punct în casă, am variaţii de raportare de ordinul miimilor de grad atât în latitudine, cât şi în longitudine. Asta s-ar traduce, după calculele mele, la erori de aproximativ 30 de metri în latitudine, respectiv de aproximativ 25 de metri în longitudine (am considerat erori de exact 1 secundă atât în longitudine, cât şi în latitudine). Puteţi replica acest mic experiment şi să îmi confirmaţi (ori nu) aproximările?

Şi o întrebare suplimentară: care e cea mai rapidă metodă de a vizualiza coordonatele geografice ale locaţiei curente pe un smartphone cu Android?
Senior (8.1k puncte) in categoria Tehnologie
0 0
As mai fi curios si sa aflu cat cat dureaza, in medie, localizarea prin GPS pe un smartphone (adica timpul necesar aplicatiei folosite pentru a afisa locatia). De ce factori depinde acest timp?
0 0

Summary of errors

Ionospheric effects ± 5 meters
Shifts in the satellite orbits ± 2.5 meter
Clock errors of the satellites’ clocks ± 2 meter
Multipath effect ± 1 meter
Tropospheric effects ± 0.5 meter
Calculation- und rounding errors ± 1 meter
 

http://precisiontracking.com.au/blog/factors-affecting-gps-accuracy/

0 0
Multumesc.

Cat priveste afisarea coordonatelor pozitiei proprii? Cum se face cel mai usor chestia asta (si doar cu configuratia de fabrica de Android, fara aplicatii suplimentare)?

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri
Intr-un telefon de generatie noua ai un chipset SIRF III, capabil sa-ti receptioneze pana la 20 de canale simultan. In general gasesti 8 sateliti, la 12 sateliti deja eroarea e sub 0.5m. Personal, in zile insorite am avut norocul sa am o eroare de 0.2m, ceea ce nu e putin pentru un echipament civil.

 In casa ai o imagine "gost" a satelitilor pentru ca probabil aveai A-GPS activat (isi descarca o harta a traectoriei satelitilor pt. 3 zile). In mod real nu ai cum sa vezi satelitii prin peretii unei cladiri.

 Fara A-GPS daca ai cer curat in 20 secunde la prima initializare ai pozitionat telefonul. Daca e inourat, plafon de nori grosi...etc dureaza pana la 4 minute (SIRF I si II au probleme cand e inourat). Daca te nimeresti intr-o zi cu explozii solare nu prea reusesti sa stabilizezi conexiunea cu satelitii. II gaseste, ii pierde....tot asa.

 Cu A-GPS in sub 1 secunda ai pozitionat telefonul pentru ca deja algoritmul de calcul a pozitiei satelitilor e deja preincarcat.

 La echipamente profesionale echipate cu GPS exista in plus si senzor de acceleratie ca atunci cand pierzi semnalul sa-ti continue indicarea traseului in baza acceleratiei, vitezei si directiei care o ai. Spre exemplu cand intri cu masina in tunel si se pierde semnalul satelitar totusi harta curge in continuare. Cand revine semnalul pozitionarea este in continuarea datelor primite de la accelerometru.

 Cauta pe net SIRF III si gasesti toate detaliile despre tehnolgie.
Novice (159 puncte)
...