Bine aţi venit pe Scientia QA!
Pentru a putea publica întrebări şi răspunsuri, trebuie să vă înregistraţi.
Atenţie! Este posibil ca e-mailul de confirmare a înregistrării să intre în Spam.
  • Inregistrare
Pune o întrebare

Newsletter


3,396 intrebari

6,605 raspunsuri

15,061 comentarii

2,149 utilizatori

Exista o dovada ca avem suflet?

0 plusuri 0 minusuri
669 vizualizari
si nu ma refer la carti sau alte povestiri, ci la ceva stiintific, explicat si logic.

Ori starile pe care le simtim nu sunt altceva decat actiunea hormonilor si a altor transmitatori?
a intrebat Adi Sas Junior (461 puncte) Ian 9, 2014 in categoria Religie
Definiți mai întîi sufletul.

1 Raspuns

3 plusuri 0 minusuri

S-a mai raspuns la intrebari asemanatoare: http://scientia.ro/qa/18303/cum-ati-aprecia-existenta-sufletului-in-cadrul-dualismului-creier-minte?show=18303#q18303.

Ce inseamna pentru dumneavoastra suflet? Constiinta, empatie, mila? Ce calitate o presupuneti ca fiind caracteristica fiintei umane? Spuneti-mi-le ca sa va pot demonta aceasta convingere absurda. Logic ca nu exista o explicatie stiintifica a sufletului, nici n-ar fi nevoie, toate aceste 'stari' pe care le traim nu sunt altceva decat rezultatul proceselor biologice din interiorul acestei incredibile masinarii umane (si nu numai umane).

 

Credeti ca empatia e o dovada pentru existenta sufletului?

Atunci cititi acest articol: http://www.sciencedaily.com/releases/2011/12/111208141933.htm. Sau credeti ca si rozatoarele au suflet?

 

Credeti ca inteligenta e o dovada?

Atunci urmariti acest video: .

Printre numeroasele specii, in video apar si leii de mare. In urma unui studiu, s-a aratat ca acestia stiu ca daca a=b si b=c atunci si a=c. Ca o mica paranteza, nu am habar cati oameni care dau Bacu' anul acesta cunosc acest simplu adevar matematic, dar pot presupune ca nu foarte multi.

 

Trebuie totusi sa fim realisti si sa recunoastem ca stiinta inca nu cunoaste toate raspunsurile, dar e ilogic sa spunem ca ceea ce nu cunoastem are o sursa divina. In cursul miilor de ani de cercetari, sfera necunoscutului si-a redus considerabil volumul si in timpul acestui proces de descoperire n-am gasit nimic religios pe-acolo; minunatul proces stiintific face lumina in cele mai intunecate colturi ale cunoasterii umane, trebuie doar sa avem rabdare (ce? credeati ca spun credinta? :) ).

a raspuns claudius93 Experimentat (3,372 puncte) Ian 10, 2014
editat de claudius93 Ian 10, 2014

...