Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
836 vizualizari
Intrebarea mea pleaca de la o discutie pe care am avut-o cu un amic care a fost foarte aproape sa se "infecteze" cu CryptoLocker, un malware cunoscut si pe la noi (poate ati auzit de virusul "Politia Romana") si care cripteaza fisierele de pe calculatorul infectat, cerand o rascumparare pentru decriptarea lor. Totul cu o limita de timp. Daca in cateva zile plata nu e efectuata, cheia privata folosita de algoritmul de decriptare este stearsa si adio date pentru totdeauna.

Ce nu imi e clar este cum pot supravietui asemenea tehnologii care presupun plati online. Care sunt modalitatile de plata disponibile care protejeaza destinatarul platii atat de bine incat acesta sa isi permita sa puna in miscare un asemenea mecanism ilegal?
Senior (8.1k puncte) in categoria Tehnologia Informatiei
0 0

Poate le-a criptat datele si celor de la banci, si daca dezvaluie secretul bancar - raman cu ele criptate wink

0 0
Imi pare rau ca nu mi-am notat datele sau n-am facut o poza ecranului cu virusul acela, in orice caz e vorba de depunerea intr-un cont a unei sume de bani (300 ron) urmand ca in 24 ore sa-ti fie redat accesul la date. Si sa multumesti sys ca ai scapat doar cu o amenda, data viitoare te paste parnaia s.a.m.d.

 O vrajeala, binenteles - cu Politia Romana, Base, catuse, grilaje si tot tacamul - pierzi tot ce ai in C pentru ca trebuie formatat, de partitii vad ca nu s-a atins. Iti da vreo 2 ore de lucru sa instalezi win din nou. Am auzit ca unii au platit, e o modalitate buna de a lua bani de la fraieri sau cei ''slabi de inger''. N-am antivirus, asa ca in cazul in care il agat iar, o sa dau date exacte despre cum trebuie facuta tranzactia.
0 0
Orice cont bancar apartine unei persoane cu nume, prenume si CNP sau unei persoane juridice inregistrate. Probabil ca tipii cu santajul au un cont pe numele unui boschetar care le scoate banii.
0 0
eu ma bucur cand apar virusi de genul asta...vorbesc foarte serios. ce om normal isi tine documentele in partitia c? eu unul nu cunosc..deci  practic acest virus e foarte benefic..se adreseaza fix celor care nu pot gandi si pamantul ii suporta. adica tu vrei sa nu platesti nicio amenda pentru prostie?  nu merge. stii ca sunt oameni care fac puscarie ca au furat o gaina..ani grei de puscarie? ceea ce ai patit tu...inseamna mai mult decat sa furi o gaina...eu as trece.o la infractiuni..cu toate ca nu ai furat nimic..adica prostia cand depaseste o anumita limita trece in mod automat in modul infractiune.  practic tu esti un infractor..care strigi hotii.eu acum ma intreb altceva..ce poate avea un om de calibrul asta atat de important in partitia c. nimic.....sfatul meu e cam asa... eu cand pierd la un joc ma pedepsesc singur...pentru prostie...cam asa ar trebui si tu sa faci..stiu stiu ..tu nu vrei este? tu vrei sa treci prin viata neatins de nimic.  iar cu asta nu sunt de acord!

1 Raspuns

0 plusuri 1 minus
Este doar o vrajeala, nu este nici un virus, in orice caz pentru a evita o invectie recomand sa folosesti linux sau osx de la apple daca nu vrei sa fii infectat de virusi.

Am primit si eu asemenea avertisment si nu am patit nimic cu calculatorul.
Novice (239 puncte)
...