Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
4.6k vizualizari
Junior (373 puncte) in categoria Tehnologia Informatiei

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Un HDD se poate defecta brusc sau în mai multe etape. Dacă e o defecţiune majoră la sistemul mecanic de rotire a discurilor sau la cel de poziţionare al capului de citire, simptomele sunt evidente: sunete ciudate ritmice, şuierături etc, iar funcţionarea poate fi compromisă din momentul imediat următor defectului. Dacă nu se strică brusc, de obicei e vorba de pierderea proprietăţilor magnetice a unor zone de disc (bad-uri), iar defecţiunea se propagă aleator în timp, fără control, cu pierdere de date, compromiterea sistemului de operare etc. Ideea este că discul nu mai e utilizabil.

Se pot face teste pe discuri, dar de obicei astea durează foarte mult. Simptomele sunt suficiente ca un disc să poată fi catalogat ca defect, singurul lucru de făcut fiind recuperarea datelor de pe el, în măsura în care e posibil.
Experimentat (3.1k puncte)
0 0
Multumesc frumos pt raspuns!

Eu am avut de curand un HDD sata pe care nu puteam sub nicio forma sa-l formatez!Windows XP la formatare imi spunea ca hdd-ul nu poate sa fie formatat!

La o testare cu HDD Regenerator am gasit foarte multe bad-uri,in 4 MB din HDD am gasit in jur de 80-90 de bad-uri!
0 0
Bad-urile sunt păcătoase rău pentru că, chiar dacă să spunem că ai reuşit să le izolezi astăzi cu un program adecvat, mâine e posibil sa apară altele şi o iei de la capăt, cu riscul suplimentar de a pierde informaţie şi mult timp (cu instalările şi reinstalările). De asta e recomandat să salvezi ce poţi pe un alt suport şi să îl declari definitiv pierdut.
0 0
Am salvat tot ce aveam pe HDD fara probleme!

Atunci cand l-am pus in alt pc pentru a recupera datele s-a blocat si sistemul de operare al acestuia ,instalat bineinteles pe alt HDD.Cum l-am dat jos si-a revenit pc-ul.Care sa fie explicatia?

Am inteles ca HDD-ul era dus din cauza ca windows XP mi-a dat mesajul ca nu-l poate formata,am incercat si cu alte softuri de formatare dar tot asa,iar HDD Regenerator arata foarte multe bad-uri.

In final am salvat datele cu un live cd linux!
0 0
Cauza blocării poate fi de la faptul că, având informaţii pe el, sistemul de operare probabil că a incercat o indexare a acesteia şi a intrat ca în teren minat când a dat de bad-uri, "umbla" pe vârful unghiilor printre ele. Când se detectează un bad, adică o zona cu instabilitate a informaţiei, se creează cicluri de citire-verificare cu foarte multe repetări, la nivelul fiecărui bit, iar astea-s operaţii ce aparent blochează sistemul.

Nu e vina XP-ului neapărat, apariţia bad-urilor e o defecţiune hardware care depinde foarte mult de natura materialului din care sunt făcute platanele HDD-ului. Dacă este făcută o mentenanţă corectă, un XP funcţionează zeci de ani pe un HDD. Prostie este însă că XP-ul acceptă funcţionarea acestui SO pe HDD cu bad-uri încă de la început, de dragul economiei aparente. Linux-ul nu permite instalarea lui pe un HDD la care a depistat bad-uri!
...