Bine aţi venit pe Scientia QA!
Pentru a putea publica întrebări şi răspunsuri, trebuie să vă înregistraţi.
Atenţie! Este posibil ca e-mailul de confirmare a înregistrării să intre în Spam.
  • Inregistrare
Pune o întrebare

Newsletter


3,396 intrebari

6,605 raspunsuri

15,061 comentarii

2,148 utilizatori

Daca la schimbarea distributiei cureaua de distributie este montata cu un dinte decalat, autoturismul va functiona la parametri normali?

0 plusuri 0 minusuri
1,303 vizualizari
a intrebat cascadorul Experimentat (2,076 puncte) Dec 7, 2013 in categoria Auto - Moto

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Nu, va avea probleme si in functie de complexitatea motorului si a sistemului de distributie, risti chiar sa avariezi grav axele cu came si alte componente. Kiturile de reglaj ale distributiei, impreuna cu marcajele de pe axe si fulii sunt asa facute incat si o diferenta de un dinte sa sara imediat in ochi.
a raspuns Luke Experimentat (3,006 puncte) Dec 7, 2013
2 plusuri 0 minusuri
In functie de finetea proiectarii motorului, pot apare cele 2 variante: nu se avariaza sau se avariaza prin atingerea unor piese (piston-supape in principal). Decalarea cu un dinte a distributiei modifica parametrii de functionare (avansurile la admisie si evacuare) care prin proiectare si incercare pe standurile de probe au fost stabilite ca optime de catre constructor. Daca constructorul a mers pe principiul unor paramettri de economie (nu de performanta a puterii motorului) este posibil ca prin decalarea timpilor de deschidere inchidere a supapelor, sa se obtina rezultate superioare in ceeace priveste puterea motorului. Eu am facut personal acest experiment la un motor Daewoo (cu verificari in conditii de atelier, fara a porni motorul ci invartind-ul cu mana) si am reusit sa obtin o sporire a puterii, in conditiile in care a crescut putin si consumul.
a raspuns B20JGG Novice (157 puncte) Dec 27, 2013

...