Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
583 vizualizari
Superbe şi interesante informaţiile din acest site. Fiind mai timidă mă mulţumesc, cu mici excepţii nevinovate,  doar cu absorbirea cunoştinţelor împartăşite de alţii. Şi mă întreb ce-i determina pe aceşti oameni deosebiţi să facă acest lucru: orgoliul sau vaniatea, etc....
Senior (5.0k puncte) in categoria Psihologie - Filozofie
0 0
Sînt curios dacă în afară de orgoliu mai puteți găsi și alte explicații posibile.
0 0
Va referiti la cei care posteaza foarte des aici, la intrebari si raspunsuri?
0 0
Off-topic, pentru autorul intrebarii:

Daca ar fi sa faceti o distinctie subtila intre orgoliu si vanitate, cam cum ati descrie cele doua trasaturi? Sunt diferente intre ele dp dvs de vedere?
2 0
- Buna Gheorghita ! Motivatiile personale ale celor care scriu pe aici pot fi diverse, si putem face putina psihianaliza :) Dar cred ca important este scopul general pentru care a fost creat acest site - acela de a contribui la educatia stiintifica si a gandirii critice a romanilor, pentru progres - iar Romania are atata nevoie, caci trebuie sa recunoastem ca am cam ramas de caruta, procentul celor care cred in zei, OZN-uri, paranormal si "spiritualism" este ametitor de mare ...

Iar daca vrei nuantari, trebuie sa zicem ca persoanele care isi doresc o societate mai buna dincolo de micile interese personale, au in spate tot un imbold evolutionist  - o comunitate puternica este un avantaj evolutionist, cand vei avea nevoie comunitatea te va ajuta - pentru ca unul care citea SCIENTIA a ajuns doctor, altul inginer, etc.
0 0
Bineînţeles: frustrări şi o dragoste mare pentru semeni.
0 0
Vanitate: sunt o persoana educată, inteligentă si doresc să fiu apreciată, eventual pe scientia.ro. Definiţie generală după mintea mea.

Orgoliu: părerea foarte bună care o am despre subsemnata o păstrez doar pentru mine.
0 0
Domnul Truth, va rog sa ftii mai precis. Cu greu am priceput ce vreti sa spuneti, dar continuati, o viata avem.

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri
Dorinta de a invata si de a impartasi cunostintele mele altora.
Novice (239 puncte)
1 plus 1 minus
Cred ca oamenii fac totul din egoism.Filantropul (ma refer la adevaratii filantropi nu la cei care se bat cu pumnul in piept ca au dat 5 lei unui om amarat) se simte bine cand face bine cuiva deci el face bine pentru a se simti el bine.Eu chiar ma simt bine cand dau un sfat sau ajut pe cineva deci sunt egoist.
Junior (820 puncte)
...