Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
639 vizualizari

Citind articolul de pe site legat de conspiratii, am dat peste comentariul unui cititor care folosea drept argument pentru a sustine ideea unei conspiratii 9/11 faptul ca in cazul atacului japonez de la Pearl Harbor americanii au stiut ce va urma.

Ce ne spun documentele istorice despre acest aspect? Cat de multe au stiut americanii despre ce avea sa urmeze? Au retras trupe de la Pearl Harbor inainte de atacul japonez?

Senior (8.1k puncte) in categoria Istorie

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Cred ca mai intai ar trebui sa lamurim "conspiratiile" de la noi,revolutia din '89 fiind una dintre ele.Cam multi dictatori au fost impuscati urmand apoi sa vina strainii cu democratia si capitalismul. Nu neaga nimeni atrocitatile comunismului insa se putea si altfel. Eu nu cred in toate clipurile cu dezvaluiri socante de pe youtube,insa trebuie sa ne punem semne de intrebare si sa nu credem orbeste nici in toate stirile oficiale pentru ca,pana la urma, banii si interesele scriu istoria. Cred ca ar trebui verificate toate sursele oficiale si mai putin oficiale,si mai ales cine si ce a avut de castigat in urma acestor evenimente.

Cred ca nici americanii,nici romanii si nici alte natii nu pot sustine ca stiu cu adevarat cum si de ce s-au petrecut anumite evenimente din istoria lor pentru ca au fost implicate foarte multe persoane cu diverse interese. Eu cred cu tarie ca setea de putere si avere corupe aproape orice om care ajunge sus si ca acel om poate face lucruri greu de imaginat. Sa nu mai zic despre familii si organizatii care isi perpetueaza bogatia si lacomia de sute de ani si au grija sa nu le stea nimeni in cale.

Problema cu dezvaluirile acestor conspiatii este ca sunt si ele facute de oameni cu interese,si de multe ori sunt distorsionate. Cred ca cel mai bine este sa studiem cazurile istorice confirmate 100% si sa vedem pana unde au putut merge unii oameni pentru a-si atinge telul si apoi sa vedem in ce stadiu ne aflam acum.
Junior (538 puncte)
0 0
Despre un asemenea caz vorbesc si eu, cazul Pearl Harbor. Stiu ca relativ recent au fost declasificate niste documente din perioada respectiva cu referire la ce s-a petrecut atunci, deci nu imi doream decat o discutie in termeni strict istorici. Nu ma intereseaza nicio teorie a conspiratiei pe tema Pearl Harbor...
...