Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
2.3k vizualizari
Practic ma intereseaza daca nu intalneste obstacole pe traseu cit poate parcurge si de ce anume este influentata traiectoria sa?
Experimentat (1.6k puncte) in categoria Terra-Univers
1 0

Matei Tiberiu Inainte de a da sfaturi, invata macar ortografie!.
 

0 0

AdiJapan  Perfect de acord cu aproape tot. Sistemul Solar nu se termina cu ultima planeta, iar planetele se afla mai in interiorul sau mai in exteriorul acestuia. Orice corp ce provine din interiorul acestuia, (chiar si acel glont aflat la mare distanta de ultima planeta), face parte din acest sistem atat timp cat atractia Soarelui, care actioneaza asupra lui, este mai puternica decat cea a altei stele. De fapt lucrurile sunt mult mai complicate. Asupra lui actioneaza in permanenta rezultanta mult mai multor forte iar aceasta simplificare e destul de acceptabila. Insa trebuie tinut cont si de viteza de deplasare a pustii in momentul tragerii, (probabil a III-a viteza cosmica). Aceasta are probabil si o componenta mai mica sau mai mare in directie perpendiculara la directia de tragere, iar glontul va avea o traiectorie ce va depinde de acest lucru, iar in consecinta, daca glontul va incepe sa "cada" spre Soare, va dobandi o traiectorie care l-ar putea face sa devina "planeta" sau "cometa": caderea in Soare sau indepartarea in spatiu nu va fi pe dreapta determinata de locul/pozitia pustii in momentul tragerii si centrul Soarelui.
 

0 1
Dacă tot îi bai cu pușca, eu zic să folosească praștia!  Acuma stau și mă întreb:  „La dreapta, mai la dreapta mă boule, n-auzi! Prea la dreapta, mai la stînga un pic că mă scoți din sărite”. Acuma, numa Dracu mai știe cîte greșeli am mai  făcut.
0 2
auzi ,direct la subiect,nu vreau sa intru in polemica cu o persoana precum esti tu,adica ,persoana stie tot,in caz ca esti contrazis te legi de gramatica ,etc... teorie tatae atat,doar atat.In opinia mea,sustin ,caci omenirea n-a fost pe luna,esti inpotriva acestui lucru?este parerea mea si a altor milioane de persoane.impuiati capul cu tot felul de prosti.
0 0

4 Raspunsuri

0 plusuri 4 minusuri
prietene aproape permanent,bineanteles daca nu intalneste obstacole in fata lui.Ear cat despre influenta soarelui s-au altor planete nu se intampla nimic,ptr.ca te-ai exprimat corect,,,IN AFARA SISTEMULUI SOLAR,este clar.
Novice (101 puncte)
0 plusuri 1 minus
Presupun ca este vorba de viteza fata de pusca. Se mentine oricat de mult in lipsa unui camp gravitational. In principiu nu exista in galaxie zone fara camp gravitational. Daca ne limitam la valori masurabile, viteza se mentine mult si bine, dar la un moment dat glontul se apropie de o stea.
Junior (817 puncte)
1 plus 1 minus
Timpul în care își va păstra viteza inițială e zero. Punct și fără comentarii. Pe un grafic al vitezei, din momentul aprinderii focosului, glonțul accelerează pînă la viteza maximă (1000m/s), după care viteza scade pînă la zero, după care urmează calea inversă. Timpul în care glonțul are viteza maximă este infinit de scurt. Graficul are o curbă cu un punct de maxim, ori dimensiunea unui punct esteeee....
Experimentat (3.3k puncte)
0 0

Nelu Experimentat. "Timpul în care își va păstra viteza inițială e zero. Punct și fără comentarii.": perfect adevarat. Restul este insa total gresit si incomplet. Unde ai vazut tu un glont sa se intoarca, pe calea inversa, in teava pustii?. In afara Sistemului Solar se poate afla in interiorul Sistemului altei stele, chiar si la o distanta care sa-i creasca/mareasca/modifice radical viteza si traiectoria. Pentru a vorbi de viteza si traiectorie e nevoie de puncte de referinta si coordonate temporale si spatiale, configuratia/gradientul campurilor si fortelor ce actioneaza pe tot parcursul deplasarii, (configuratie permanent schimbatoare), etc.... Totul este ABSOLUT RELATIV.

0 0
Dacă citim printre rînduri, deducem că e vorba de marginea sistemului solar, aflat pe la vreo 80 UA (unități astronomice). Dacă vorbim de „din afara sistemului solar”, aceasta poate fi în orice loc din univers exceptînd sistemul solar.
0 plusuri 0 minusuri
Daca esti in afara sistemului solar si ai scapat de gravitatia Soarelui nostru, in spatiul interstelar is va pastra viteza mult si bine. Dar la un moment dat presupunem ca acel glont se va apropia de o alta stea(practic e imposibil , viteza unui glont e mica , iar trebui mii de miliarde de ani sa ajunga acolo). Cand intra in campul gravitational al stelei , va fi captat si isi va mari viteza pe masura ce se apropie de stea datorita fortei de atractie gravitationale care e invers proportionala cu patratul distantei dintre cele 2 corpuri,   iar prin definitia fortei F=m*a deci glontele va accelera.

Dar in acel sistem solar exista si alte corpuri mai apropiate de glont care au si ele forte de atractie gravitationala. In final , glontele va ajunge sa orbiteze un astfel de corp , ori va cadea pe unul din ele . Sau va orbita steua respectiva sau va cadea pe ea, daca in traiectoria sa nu va intalni alte corpuri ceresti cu masa semificativa din acel sistem solar.
Novice (122 puncte)
...