Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
3.1k vizualizari
Ce poate face un om pentru a creste in inaltime macar cu 5 cm in 6 luni? Musculatura afecteaza cresterea in inaltime?(am auzit ca daca te duci la sala si faci multa forta ramai scund) Ce alimente ar trebui sa consume cineva pentru a creste in inaltime?
Novice (178 puncte) in categoria Corpul uman

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Daca nu esti la pubertate sau nu ai 3 ani, nu cresti atat nicicum. Asta presupunand ca nu ai gigantism. Baschetul ajuta, nu mult. 5-6 cm poti "creste" (e termen incorect folosit aici) daca iti corectezi postura, daca ai ce corecta. Foarte multa lume are problmee de genul asta. Daca ai fundul prea in spate, pieptul prea in fata si spatele curbat puternic, ai hyperlordosis si daca iti indrepti pozitia vei "creste" cativa cm in inaltime, dar ii vei si permite corpului tau sa creasca mai bine, mai repede si mai sanaots, asta daca inca esti in stadiul de crestere. E valabil si invers, daca ai hypolordosis, adica esti mai cocosat, ai pozitia aia de "rapper" mai exagerata un pic, daca iti corectezi pozitia te "inalti". Iti poti corecta pozitia singur, acasa, dar trebuie sa faci si exercitii pentru musculatura din zona lombara si nu numai pentru consolidarea unei pozitii corecte. Oricum, daca ai vreo problema de postura, e bine sa consulti un cadru medical, mai ales daca e ceva grav.

Si sala nu te opreste din crestere, daca nu simti dureri la coloana vertebrala si nu iei suplimente care interfereaza cu activitatea hormonala a organismului tau.
Novice (339 puncte)
...