Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

3 plusuri 0 minusuri
1.2k vizualizari

Înţeleg faptul că biserica se hrăneşe din prostia oamenilor. De aici îşi iau banii. Nu e biserica singura manifestare a prostiei umane.

Dar mă întreb: dat fiind că în fiecare an, cu fiecare mare procesiune spre nu ştiu ce moaşte, apar cazuri de oboseală cronică, cel puţin (şi internări prin spital), şi, iată, şi decese - nu ar fi cazul ca acest tip de manifestare să fie organizat altfel ori chiar eliminat din lista de activităţi a bisericii?

 

Senior (11.9k puncte) in categoria Religie
0 0
Eu cand am auzit stirea la tv m-a bufnit rasul. De ce am incerca sa evitam aceste cazuri ? Daca oamenilor le fac placere sa mearga sa se calce in picioare de ce ne-am impotrivi noi ? Fiecare cu idealurile lui !
0 0
Din păcate nu toţi beneficiază de un context în care să-şi poată "căli" judecata. Mulţi sunt "simpli", în sensul că nu au avut unde şi cum să-şi formeze o cultură rezonabilă - iar tot ce fac este să se ghideze după "valorile" vândute în proximitate, iar religia este una dintre ele.

1 Raspuns

1 plus 1 minus
In tarile civilizate exista o unitate mobila la orice manifestatie, balci, etc. incercand sa dea primul ajutor cat mai repede, fireste si in tarile dezvoltate sunt destule situatii cand nu se mai poate face nimic.

Aceasta intamplare este spusa la stiri din lipsa de ocupatie, statistica arata ca este absolut normal ca zilnic sa moara  de ex. 1- la 5000 de persoane batrane sau cine isi imagineaza ca la un spital intr-un orasel intr-o zi nu vine nimeni la urgenta.
Experimentat (3.3k puncte)
1 0

Cred că problema este alta: şi anume că se creează o situaţie care aduce persoanele participante, care, în multe cazuri, sunt cu mari probleme de sănătate (că de aia se luptă pe moaşte, să le facă bine), în situaţii limită: lipsa hranei, oboseală cronică.

Aşa e, oamenii se mai şi îmbolnăvesc, mai şi mor, dar acasă la ei nu se supun unui efort ca cel presupus de participarea la marea adunătură de la moaşte.

Nu rezolvăm noi problema aici, dar eu cred că biserica are rolul ei de vină, de vreme ce se străduieşte să transforme orice eveniment bisericesc într-un eveniment super-aglomerat, fără a fi în măsură să organizeze activităţile pe măsura participării.

Eu nu cred că toţi cei din biserică sunt credincioşi: sigur sunt şi oameni inteligenţi şi cu bun-simţ pe acolo. Aş paria pe 500 de lei, de pildă, că şeful bisericii ortodoxe nu crede în Dumnezeul biblic.

Mulţi s-au trezit în biserică, iar acolo pun umărul la păstrarea unor tradiţii stupide, ignorând sute de ani de evoluţie şi înţelegere a Naturii.

0 0
Religia este ceva fals, nu are o baza rationala sau dovezi materiale. La actualul nivel de cultura al romanilor inca vom mai vedea 10-20 de ani asfel de concentratii, urmatoarea generatie poate va fi mai luminata.

Ma indoiesc sa existe multi agnostici in varful ierarhiei bisericii, am vazut si oameni inteligenti care se incapatanau sa-si gaseasca tot felul de pseudo-argumente ca sa isi sustina credinta.

mesajul preafericitului de zile mari, nu este  filozofic si nici de bun simt , adica practic (romani nu furati, nu dati mita, iubiti-va vecinii,  etc), este un fel de spiritualitate sterila.
1 0
Nu inteleg la ce te referi cu tari civilizate ??

In primul rand nu cred ca exista in Romania vreun eveniment organizat care sa nu aiba masini de interventie (politie, pompieri, salvare). Altfel nu s-ar mai numi eveniment organizat. In al doilea rand nu inteleg ce vrei sa insinuezi, ca Romania nu este o tara civilizata ? Este chiar foarte civilizata fata de multe alte tari din lume ! E normal ca nu poti sa compari Romania cu putine cateva tari din occident, in rest nu suntem mai prejos cu nimic fata de restul.  Ca sa poti compara Romania cu alte tari trebuie sa calatoresti in multe tari si sa vezi cu ochii tai, nu ce aberatii se zic la televizor.  Sunt de acord ca Romania e condusa de niste jegosi, prosti nu sunt ca isi stiu interesele, dar asta nu inseamna ca nu suntem civilizati.
1 0

Salut Cipiriane !

 Nu vroiam chiar direct sa spun ca suntem ultimii prosti, daca tot ai scos subiectul, stam rau si nu te supara pe mine, n-o sa se indrepte in ro . prea multe pana nu recunoastem, cea ce facem bine si ce facem rau. Depinde ce vrei sa intelegi, unele detalii arata unde sta Romania intre alte natiuni europene.  Acum, depinde cu cine vrei sa facem comparatia, in sus sau in jos.

Este adevarat ca africa este in spatele ro. dar deasupra romaniei sunt tari sau regiuni ani lumina. 

Ro. este impartita in doua , ba, chiar in trei categorii, zona rurala inapoiata 50%, apoi orasele de provincie mici si capitala cu 2-3 orase mari.

Deasupra ro. imediat sunt tari ca: 1.-cehia, uruguay, polonia,  ungaria(o categorie)

2. spania, italia, (ceva mai sus )

3. Franta , belgia,

4. japonia, elvetia, monaco, olanda, danemarca sau regiuni ca Silicon Valley.

Evenimentul discutat din Iasi cu sfanta Paraschiva intra in categoria mentalitate  zona rurala evul mediu, a participat un om inalt din stat Dragnea, deci, daca o compari cu Silicon Valley nu stam prea bine. 

Daca compari Ro. cu  Spania, tara bogata, dar de mana a doua intre cele bogate, vei vedea ca aceasta are 14 mii de km de autoastrada, comparand ca are un teritoriu dublu fata de Ro. , ar trebui sa avem 7 mii de km . Tara noastra a avut ani cand a inaugurat 18 km de autostrada pe an, dar, si ani cand au fost terminati 40 de km, ani buni. Presupunand ca toti anii vom termina cate 40 km, rezulta ca avem nevoie de 175 de ani ca sa avem alti 7 mii de km, ca sa ajungem la nivelul spaniei de azi. (cat timp separa lumea I de lumea a III-a?)  Tine cont ca spania are 90% un teritoriu muntos, dificil pt. infrastructura. Aceeiasi tara are 2500 de km de tren de mare viteza, primii km inaugurati prin 92, deci, acum 21 de ani, iar ro. are in plan peste 15 ani sa construiasca asa ceva (daca se tin de cuvant).

Ro. nu are nici o universitate intre primele 500 ale lumii, iar fabrica de diplome practic ne-a intors la un nivel pe care si comunistii il aveau depasit.

Nu stiu daca esti constient dar etnia majoritara a prostitutiei si cersetoriei in UE este a noastra.

Crezi ca o tara civilizata are zeci de mii de maidanezi in capitala ?

In ro. se declara atei sub 1% in ger-25%, belgia si olanda 27%.

intreaba un emigrant roman in UE, daca el stie un un singur caz cand doctroul a cerut sau acceptat spaga unui emigrant.

Crezi ca exista multe tari cu asfel de recorduri :

http://www.romanialibera.ro/actualitate/politica/audio-ministrul-educatiei-doua-greseli-de-gramatica-in-aceeasi-fraza-306364.html

alt ministru al educatiei calca stramb

http://stirileprotv.ro/stiri/politic/ministrul-interimar-al-educatiei-a-facut-greseli-gramaticale-flagrante-in-prima-conferinta-de-presa.html

O tara nu poate dezvolta daca clasa politica nu are un nivel acceptabil, in cat timp crezi ca se vor destepta votantii din zona rurala daca intr-un sector din capitala Voiculescu a primit 70% din voturi ? si care este nivelul tarii ?

Crezi ca exista alt primar ca M. Vanghelie in alta capitala europeana care nu stie sa conjuge un verb ?

Crezi ca a existat un alt europarlamentar mai analfabet decat Becali ?

Cred ca nu negi ca exista o diferenta intre persoana care a studiat la universitatile  Cambridge , Oxford si universitati de la noi din provincie, cati primari britanici si parlamentari au asfel de studii si cati au la noi? Poate urmatorul presedinte va fi un profesor de tara care a ramas repetent de doua ori.  Uite o betie psd in municipiul Rosiori.

0 0
Un comentariu foarte bun si foarte adevarat !

Tind sa cred ca romanii sunt o specie aparte. Nu poti nega ca nu sunt romanii destepti. A doua limba de la microsoft si google e romana. In fiecare an ne intoarcem cu sute de medalii. Intr-un studiu s-a aratat ca romanii sunt primii in Europa care stiu a doua limba dupa cea materna engleza. Pe partea cealalta cam totul se datoreaza coruptiei. Tot ce implica Autostrazi, cai ferate, metrou...

Legat de maidanezi, facultati, spitale - tot coruptie.

Sistemul este atat de bine pus la punct incat nu o sa scapam niciodata de coruptie. Singura solutie ar fi ca toti conducatorii tarii de la presedinte, ministrii, parlamentari, si alti guvernanti sa fie pusi din afara (gen Germania) dar acest lucru nu se poate.

Legat de prostime si atei , e si normal ca raportul sa fie in fuctie de saracie si bogatie. Chiar ma mir ca in tarile occidentale procentajul de atei sa fie atat de mic. M-as fi asteptat la peste 50 %.
1 0

Am citit cartea aceasta a lui Lucian Boia, istoricul mi-a raspus la multe intrebari pe care orice om normal la cap il framanta .

http://es.scribd.com/doc/164212407/Boia-de-Ce-Este-Romania-Altfel

Ma bucur ca totusi nu te-ai suparat pe mine, dar, trebuie sa-ti aduc alte opinii uratele.

Este adevarat ca avem multe sclipiri la nivel inalt, dar, cu unele specificatii.

1. cred ca este o legenda urbana chestia ca a doua limba este romana la google si microsoft. Daca cineva aduce date oficiale sau argumente seriose sunt gata sa accept bucuros.

Nu am datele, dar, o privire iscoditoare ne arata ca lucrurile nu stau asa, cele doua companii au impreuna 120 mii de angajati directi, ca o limba sa fie a doua ar trebui sa aibe 10% din angajati cel putin. Iar daca respectiviii angajati nu vin din zona rurala cum este de presupus, atunci ar trebui sa provina din primele 12 orase ale tarii cate 1000 sau din primele 24 cate 500. Asta ar insemna ca in ultimii 10 ani, din fiecare clasa de liceu din respectivele orase 1 elev a plecat sa lucreze la cele doua prestigioase companii. Se vede cu ochiul liber ca exista destule licee care nu au dat nici un angajat la google in multi ani.

Cum ar putea cele doua companii sa sara peste top 500 universitati si sa aleaga masiv din coada top-ului ?  tin, sa amintesc ca universitatea buna produce studenti buni.

2. afirmatia ca am fi a doua tara care vorbim bine engleza, trebuie sa fie si ea o legenda urbana, in primul rand vorbim o limba latino-slava si nu ne avantajeaza in fata tarilor care vorbesc o limba materna germanica.

Al doilea motiv ar fi ca in multe tari occidentale se invata engleza de la gradintia de mult timp, la noi o buna parte dintre cetateni au invatat rusa la scoala. Alt motiv este ca pe vremea lui ceausescu si eu am trait vremurile alea, nu gaseai in mediul rural sau in orasele mici din provincie nici un adolescent sa vorbeasca fluent enegleza, practic nici unul nu vizitase o tara vorbitoare de engleza, turistii anglofoni erau inexistenti in provincie. In tarile occidentale latine multi studenti pleaca sa munceasca 1 ani sau 6 luni in anglia sau parintii organizeaza vacante reciproce unde copii englezi vin o vacanta sa invete franceza ,spaniola, italiana iar, anul urmator invers, in ro. acest feneomen este aproape inexistent. Eu cu ochii mei am vazut ca in olanda si germania aproape orice vanzator intelege engleza.

Ai suspectat bine ca totusi sunt putini 27% atei in belgia., pt . ca urmatoarea categorie 31% sunt agnostici , iar restul teisti. pe cand la noi sunt doar 7% agnostici , 92 teisti si 1 % atei.

http://en.wikipedia.org/wiki/Demographics_of_atheism

 

Daca as fi conspiranoid, as crede ca cineva instrumenteaza indobitocirea populatiei, si nu este la o televiziune din vrancea, este una locala din banat, o zona cu pretentii. 

...