Bine aţi venit pe Scientia QA!
Pentru a putea publica întrebări şi răspunsuri, trebuie să vă înregistraţi.
Atenţie! Este posibil ca e-mailul de confirmare a înregistrării să intre în Spam.
  • Inregistrare
Pune o întrebare

Newsletter


3,396 intrebari

6,605 raspunsuri

15,061 comentarii

2,149 utilizatori

Merita sa schimbi anvelopele de 2 ori pe an?

0 plusuri 0 minusuri
430 vizualizari
Cat timp se mai produc anvelope all season, pentru un avantaj minim si indoielnic, cumperi doua randuri si le schimbi de doua ori pe an.
a intrebat virgil 48 Novice (141 puncte) Sep 18, 2013 in categoria Auto - Moto

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Depinde unde locuiesti si pe unde te plimbi. Cele de iarna sunt mult mai sigure decat cele all season. exemplu, unu din botosani, suceava unde ninge de rupe e recomandat sa foloseasca cele de iarna fata de unu care sa zicem ca merge doar prin bucuresti.

Din punct de vedere al rentabilitatii ar fi cele all season. In primul rand cumperi doar un set de cauciucuri si in al doilea rand nu mai platesti 120 de lei/an schimbarea lor (pentru jante de aliaj)

Nu uita ca cele all season trebuie sa aiba inscriptia M+S pentru a fi valabile.
a raspuns Ciprian Constantin Senior (6,578 puncte) Sep 19, 2013
Nu crezi ca exagerezi cand afirmi ca anvelopele de iarna sunt "mult mai sigure"? Testele autorizate dau cateva procente avantaj, pe care cu putina prudenta la volan le compensezi, iar daca ninge de rupe nu te mai ajuta decat anvelopele de 4x4. Am adus problema aici fiindca miroase de departe a afacere introdusa prin lege, chiar daca se aplica si in alte state.
da ai dreptate, pana sa se introduca legea cu obligativitatea, am condus mai bine de 10 ani numai cu cauciucurile de vara tot timpul anului si nu am patit nimic. Ca sa vezi daca e afacere mascata, ar trebui sa stii ce marci de anvelope sunt introduse in tara prin firmele caror parlamentari.

...