Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
740 vizualizari

Tot din documentarul Human Swarm (BBC):

Cea mai acreditată idee privind riscul crescut de a ne a ne "agăţa" de o gripă în sezonul rece este cea conform căreia când e frig stăm în locuri închise şi schimbăm între noi viruşi.

Wendy Barcley de Imperial College zice în documentarul menţionat altfel. Cică viruşii, "fiinţe" fragile, care, pentru a ne infecta, trebuie să treacă, prin aer de multe ori, de la persoană la persoană, sunt distruşi repede, în sezonul cald, de radiaţia solară şi căldura din atmosferă.

În schimb iarna rezistă mai mult în aer, deci probabilitatea de a contacta unul creşte. În plus, firele de păr din nas, care ne protejează în bună măsură de microbi, iarna sunt mai rigide şi nu mai reuşesc performanţele de pe timpul verii.

Copii au un sistem imunitar mai fragil şi sunt mai predispuşi la a fi infectaţi. În plus, ei sunt şi mai neglijenţi privind regulile de igienă.

Şi nu, vitamina C nu ajută nici la prevenirea gripei, nici la prevenirea răcelii, nici la diminuarea simptomelor. Noroc că nu citesc mulţi acest site, că le-ar scădea vânzările  farmaciilor :)

---

Am mai scris o chestie care mi s-a părut interesantă din documentarul ăsta aici --- De ce urinăm mai des când vremea este rece? (plus: De ce e mai probabil să faci un infarct când ţi-e frig?))

Senior (11.9k puncte) in categoria Stiati ca?-Biologie

2 Raspunsuri

1 plus 0 minusuri
Am impresia ca si incalzirea centrala are un rol aici, pt. ca intr-o camera incalzita astfel aerul devine mai uscat si in felul asta  mucoasa  nazala se usuca si caile respiratorii se irita mai usor, ceea ce ne diminueaza protectia impotriva virusilor si poate chiar inrautati sau provoca crizele astmatice.
Novice (168 puncte)
0 0
Nu ştiu ce să zic. S-o fi făcut vreun studiu şi pe niveluri de umiditate?
0 plusuri 0 minusuri
În sezonul rece, imunitatea organismului e slăbită, iar virușii prosperă.
Experimentat (3.3k puncte)
...