Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
1.7k vizualizari
Traind de cateva zile in era talksourilor despre maidanezi si eutanasierea lor, au aparut si voci care deplang cruzimea cu care sunt sacrificate  prin abatoare vacile ori alte animale a caror carne e comestibila.

Chiar asa este? Stiti cumva cum sunt ucise animalele intr-un abator din Romania? Si daca exista cruzimea de care se vorbeste la TV, se incalca astfel vreo lege de pe la noi ori nu?

Iar daca suprimarea unui vitel e atat de barbara, unde e atitudinea romanului milos in acest caz?

Aceeasi discutie se poate face si despre sacrificarea porcului de Craciun, pe care nu am auzit sa o dezavueze cineva, poate cu exceptia celor care concep norme in acest sens pe la Bruxelles, norme a caror aparitie ne indigneaza, de altfel, teribil...

Deci, care e diferenta dintre un maidanez, un vitel ori un purcel?
Senior (8.1k puncte) in categoria Informatii utile

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Diferenţa dintre un maidanez, un viţel şi un purcel este diferenţa dintre ataşamentul emoţional al unei persoane faţă de oricare dintre cele trei.

Sunt norme privind sacrificarea animalelor, desigur. Atât privitoare la igienă, dar şi la tehnică. Cred că ăsta este actul normativ în vigoare: http://www.ansvsa.ro/documente/Ordin_180_2006-protectia_animalelor_in_timpul_sacrificarii_si_uciderii_203ro.pdf

La articolul 3 zice aşa: "Animalele vor fi ferite de orice stimul, suferinta sau durere evitabila în timpul miscarii, adapostirii, asomarii, sacrificarii ori uciderii".

 

 

Senior (11.9k puncte)
0 0
Intrebarea mea, formulata cam haotic bag seama, se referea mai degraba la activistii de serviciu. Imi e clar ca babutele din cartierele Bucurestilor se ataseaza de maidanezii aciuati pe langa scarile blocurilor lor.

Dar ma intrebam, retoric desigur, unde sunt activistii pentru drepturile animalelor, despre care habar nu am cat de atasati ori nu or fi de vreun catel, cand vine vorba de suprimarea altor vietuitoare.

In plus, auzisem pe la tv despre cat de cruda ar fi modalitatea de a sacrifica vitele prin abatoare, si ma intrebam daca chiar asa o fi...
3 0
goguv, cred ca fiecare persoana are datoria sa vizioneze acest excelent documentar inainte de a-si da cu parerea despre acest subiect. Este cel putin impactant, daca nu mai mult. Eu personal, nu am reusit sa-l vizionez tot dintr-o bucata, a trebuit sa fac pauze de cateva ore la fiecare 15 minute. Dupa ce il vezi o sa intelegi de ce. Salut!
0 plusuri 1 minus

Daca abatoarele ar avea pereti de sticla, cu totii am deveni vegetarieni. Vizionati toti filmul Earthlings pana la capat, poate unii vor deschide ochii (inca nu e prea tarziu)

Va las cu cateva citate ale unor oameni colosali, poate ceea ce a dat mai bun specia umana:

"Nimic nu va fi atat de benefic pentru sanatatea oamenilor si nu ne va mari sansele de supravietuire pe Terra ca evolutia la o dieta vegetariana."
- Albert Einstein

"Nu exista o diferenta fundamentala intre om si animalele superioare din punct de vedere al facultatilor mentale... Animalele inferioare, ca si omul, simt placere si durere, fericire, suferinta."
Charles Darwin

"Nedreptatile ingrozitoare si suferintele impuse rasei animale, formeaza cel mai negru capitol din istoria umanitatii."
Edward Augustus Freeman

"Omul este un animal imblanzit, care, de-a lungul secolelor, a dominat celelalte animale cu inselaciunea, violenta si cruzimea."
Charlie Chaplin

"Daca omul vrea libertate de ce sa tinem pasarile si animalele in custi? Intr-adevar, omul este stapanul animalelor, pentru ca le depaseste in brutalitate. Noi traim din moartea altora. Suntem locuri de inmormantare pentru animale!"
Leonardo da Vinci

"Atata timp cat vor exista abatoare vor exista rãzboaie."
Lev Tolstoi

"Daca un om aspira la o viata mai dreapta, primul sau act de abstinenta va fi de la ranirea animalelor."
Albert Einstein

"Nimic nu va fi atat de benefic pentru sanatatea oamenilor si nu ne va mari sansele de supravietuire pe Terra ca evolutia la o dieta vegetariana.
Sunt de parere ca un stil de viata vegetarian, prin efectul pur fizic pe care il are asupra temperamentului uman, ar influenta in modul cel mai pozitiv soarta umanitatii."
Albert Einstein

"Non-violenta conduce la cea mai inalta moralitate, care reprezinta tinta evolutiei. Pana nu ne oprim din ranirea tuturor fiintelor vii, suntem inca salbatici."
Thomas A. Edison

 

Novice (175 puncte)
0 0

Am dubii că ce încerci să afirmi are vreun sens. Văd o mulţime de citate, dar citatele nu creează o realitate. Şi să fi spus Einstein vorbele astea cu "soarta umanităţii" - este altceva decât filozofie? Îţi amintesc că Einstein a fost fizician, iar asta nu-l făcea expert în nutriţie. La fel, nici Hagi nu e expert în administraţie, iar el a mai fost şi "rege". Să dai citate din Einstein în domenii în care nu avea nicio competenţă nu înseamnă nimic. Dar chiar a spus Einstein asta? Care e sursa?

 

Şi la ce să deschidă "unii" ochii? E cineva care nu ştie că bucata de carne din farfurie e de la un porc mort? Şi că porcul mort a fost omorât de oameni? Şi că omorârea s-a făcut printr-un instrument ascuţit care i-a tăiat gâtul?

Din păcate nu trăim în filme americane. Specia umană trăieşte pe "spatele" altor specii. Nu avem cum supraviţui altfel. Cel puţin deocamdată.

0 0
Darwin, Chaplin, Leonardo da Vinci, Tolstoi, Einstein sau Edison inainte de toate au fost oameni. Aici nu este vorba despre fizica, este vorba despre compasiunea si cruzimea fata de animale.

 

Si da,sunt sigur ca unii nu au habar de procesul de transformare al unui animal in mancarea din farfuria lor. Si desigur, te inseli cand spui ca nu avem cum sa supravietuim altfel.

 

Daca vrei sa vorbim mai detaliu, te invit la o conversatie civilizata pe messenger sau skype
...