Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

0 plusuri 0 minusuri
584 vizualizari
Experimentat (2.2k puncte) in categoria Economie - Afaceri

2 Raspunsuri

0 plusuri 0 minusuri

Se cheama roaming sau itineranta (de date). 

 UE vrea sa elimine roaming-ul incepand cu luna iulie 2014. Nu stiu daca va putea pentru ca operatorii, Vodafone de exemplu, au amenintat foarte serios ca nu vor accepta asa ceva. Bine-nteles, este pentru ei o sursa de venit foarte importanta.

Junior (661 puncte)
0 plusuri 0 minusuri
Cred că prncipalul motiv îl reprezintă utilizarea infrastructurii altor reţele de către un client al unei reţele. În cazul convorbirilor în străinătate - reţele din afara ţării.

Dar preţuri diferite avem şi în cazul în care suni, în ţară, într-o altă reţea decât cea în care activezi, nu?

Cred că după 2014 vor fi preţuri diferite pentru: apeluri în propria reţea, apeluri către reţelele x şi apeluri către reţelele Y, camuflând astfel roamingul într-o altă formă. Va dispărea conceptul de roaming în UE, dar vor apărea tarife diferenţiate pe reţele. Acelaşi drac cu roamingul, dar cu altă denumire.

Sigur, e doar o părere, vom vedea ce vor zice operatorii de telefonie mobilă.

PS. Aţi observat că de câteva săptămâni Vodafone permite utilizarea reţelei de date pentru efectuarea de apeluri prin aplicaţii de tip Viper? Şi înainte se putea, dar prin Wi-fi ori după instalarea unui soft special, ca Hotspot Shield VPN - dar apărea întârzieri. Acum e ok. Ce i-o fi determinat să "mute" astfel?

Nu ştiu cum e la alţi operatori: Orange, Cosmote, Romtelecom...
Senior (11.9k puncte)
0 0
Eu nu locuiesc in Romania si aici se folosesc de vreo doi ani fara limitari programe gen viber, line...
  Chestia cu roamingul este o smecherie si UE are dreptate sa incerce sa o elimine. Adica din Spania pana in Romania de exemplu, daca mergi cu masina, ai acoperire Vodafone 100% in toate statele pe care le tranzitezi. De ce sa platesti roaming din moment ce folosesti serviciile propriei retele de telefonie?
...