Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

2 plusuri 0 minusuri
981 vizualizari
Am purtat o discutie pe aceasta tema cu un tip despre acest subiect si nu am ajuns la un compromis.In opinia mea este(mai ales ca este vorba despre Tarantino),dar vreau sa mai aud si alte opinii.
Novice (249 puncte) in categoria Arta - Muzica - Film
0 0
Parodie dupa ce?
0 0
Cum adica ca este vorba de Tarantino ???
Ce alte parodii ai mai vazut facute de el ? Eu nici una !
Acesta este stilul lui si atat.
Pe siteuri oficiale ai sa gasesti ca filmul este "actiune , crima , thriler"
0 0
Four Rooms, From Dusk Till Dawn sunt doua exemple mai elocvente.
0 0
aceeasi problema ca in intrebare. Cand spui ca este o parodie trebui sa precizezi si ce filme parodiaza. Pe IMDB spune clar ca nu sunt parodi. Eu unul nu le-am vazut.
Un exemplu clar de parodie este Spaceballs care parodiaza Star Wars.  sau Delta Farce care parodiaza Delta Force.  Sau Hot Shots! care parodiaza top gun.    Aceste filme insirate de tine ce filme parodiaza ?
0 0
Nu trebuie sa parodieze un film neaparat.El parodiaza niste concepte.Intra unu intr-un bar si bate 50 de oameni.Tarantino s-a gandit sa o imbrace pe tipa in "costumul"lui Bruce Lee si sa omoare toti asasinii mafiei Yakuza.Daca nici asta nu mai e parodie nu stiu ce ar putea fi...

1 Raspuns

0 plusuri 0 minusuri
Parodie dupa ce?
Junior (661 puncte)
0 0
PARODÍE, parodii, s. f. 1. Creație literară în care se preiau temele, motivele și mijloacele artistice ale altei opere literare sau ale unui autor în scopul de a obține un efect satiric sau comic. 2. Imitație neizbutită, inferioară sau caricaturală a unui prototip, a unui original. ♦ P. ext. Bătaie de joc. – Din fr. parodie.   
 PARODÍE s.f. Imitație cu intenție de ridiculizare a unei opere literare serioase. ♦ (P. ext.) Imitație nereușită, inferioară originalului. [Gen. -iei. / < fr. parodie, it. parodia, cf. lat., gr. parodia < para – alături, ode – cântec].
0 0
Parodiaza anumite ideei.Un singur exemplu ar fi ca in yakuza nu sunt acceptate femeile,iar in kill bill o femeie este seful suprem.Daca cineva foloseste copy paste si imi pune aici definitia din dictionar nu ma ajuta cu nimic.
Daca cineva este interesat,putem purta o discutie mai ampla.
0 0
Asta nu se încadrează neapărat la parodie, mai degrabă este ficțiune, pentru ca nu il vad pe Tarantino sa abordeze subiectul in derâdere.
0 0
'Asta nu se incadreaza neaparat la parodie'.Cred ca incepem sa ne apropiem de adevar si tin sa mentionez ca am vazut toate filmele lui si cu siguranta  nu abordeaza subiectele in deradere(parodia in cazul nostru).Tarantino nu ia in deradere parodia asa cum spre exemlu Charlie Chaplin nu ia in deradere umorul.
...