Pentru a vă înregistra, vă rugăm să trimiteți un email către administratorul site-ului.
Pune o întrebare

3.6k intrebari

6.8k raspunsuri

15.5k comentarii

2.5k utilizatori

1 plus 0 minusuri
545 vizualizari
Proful de Biofizică este interesat, nu știu dacă a găsit răspunsul, de faptul că ionii se mișcă greu, iar transmiterea depolarizării de-a lungul unui axon de 1m ar dura foarte mult (chiar și la fibrele mielinizate, care totuși au multe stații=noduri Ranvier).

Având în vedere latența mare, teoria care implică deplasarea ionilor nu poate explica cum se transmite semnalul în doar câteva ms, de la centrul nervos la motoneuron, cu viteza de 100-120m/s. Aceste viteze, pretinde dumnealui, se pot atinge numai în conductori metalici, în care curentul e transmis pe calea electronilor, nu a ionilor.
Junior (994 puncte) in categoria Biologie

1 Raspuns

1 plus 0 minusuri
Ionii nu se misca deloc greu! Daca o sa citesti cursurile lui Zagrean (zic asta pentru ca am impresia ca esti la Medicina) o sa vezi ca fluxul de ioni este chiar foarte mare. Numai sodiul are o viteza de 100.000.000 de ioni/sec/1 canal. Iar intr-un micrometru patrat de membrana sunt 500 de canale. Niciodata o celula nu are pompele ionice blocate sau canalele ionice dezactivate. Daca avem un echilibru intre fluxul ionilor spre exterior si cel spre interior si un ion altereaza echilibrul, gandeste-te ce repede s-ar propaga.
Novice (280 puncte)
...